Sağlık
  • 27.5.2023 22:00

Bu bakteri gözün içerisinde eriyor, bulaştığını öldürüyor

Bu salgın dünyayı korkuttu… Öldürüyor, gözlerin içinde eriyor!

ABD'de görülen bir salgın dünyayı alarma geçirdi. Ülke basınında yer alan haberlere göre ortaya çıkan bir bakteri türü, şimdiye dek onlarca kişide görülürken ölüme de yol açtı. Gözlere yerleşen "Pseudomonas aeruginosa" isimli bakterinin kaynağı ise milyonlarca kişide paniğe yol açtı. ABD, ölümcül bir bakteri nedeniyle paniği yaşıyor. Göz bebeklerine yerleşerek eriyen, tedaviye ise oldukça dirençli olan ve ölüme neden olan bir bakteri türü yetkilileri alarma geçirdi. Ülke genelinde 18 eyalette 81 kişide görülen nadir bir bakterinin adı "Pseudomonas aeruginosa".

PDF] Pathogenic phenotype and genotype of Pseudomonas aeruginosa isolates  from spontaneous canine ocular infections. | Semantic Scholar

GÖZÜN İÇİNDE ERİYOR

Kaliforniya, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Illinois, Kuzey Karolina, New Jersey, New Mexico, Nevada, New York, Ohio, Pensilvanya, Güney Dakota, Teksas, Utah, Washington ve Wisconsin'de görülen vakalarda şimdiye dek tam 81 kişi çeşitli şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvurdu.

CDC: Recalled EzriCare and other eyedrops linked to more deaths, infections

4 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU

Bu yılın başlarında görülmeye başlanan "Pseudomonas aeruginosa", antibiyotik tedavisine direnç gösterirken ağır bir enfeksiyona neden oluyor. Göz bebeklerinde eriyen bakteri, doktorları çaresiz bırakıyor. ABD Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ölü sayısının 4'e yükseldiğini açıkladı.

 

GÖZ BEBEKLERİNİ ALDIRDILAR!

Bakterinin oldukça nadir bir tür olduğunu söyleyen uzmanlar bu yılın başlarında ilk kez ortaya çıktığından bu yana 4 kişinin enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybettiğini söylerken endişe veren başka vakalara da dikkat çekti.

Yapılan açıklamaya göre tam 4 kişi de yaşadıkları ağır enfeksiyon nedeniyle göz bebeklerini aldırmak zorunda kaldı. 

How Bacteria "Walk" Across a Surface | The Scientist Magazine®

GÖZYAŞI DAMLASINDAKİ TEHLİKE

Bakterinin yayılımının oldukça hızlı olmasının ardından başlatılan araştırmada kaynağın sıklıkla kullanılan bir göz damlası olabileceği ortaya çıktı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin yaptığı araştırmada oklar Hindistan'daki bir fabrikada üretilen EzriCare veya Delsam Pharma isimli suni gözyaşı damlalarını gösterdi.

Acanthamoeba & Pseudomonas Infections

 

Güncellenme Tarihi : 27.5.2023 21:31

İLGİLİ HABERLER