Eğitim
  • 26.2.2005 14:50

BU DA OKUL HORTUMCUSU!

(ÖZEL HABER)-Yaklaşık 1000 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü pilot okulda yaşanan kredi kartı skandalı öğretmen ve öğrenci velilerini şok etti. Zonguldak Merkez Bahçelievler İlköğretim Okulu Müdür Yardımcılarından Feyzan Dadaylı’nın öğretmenler adına bankadan gönderilen kredi kartlarını şifreleriyle birlikte alarak bankamatikten çektiği 3 milyar lira için adli ve idari soruşturma süredursun çoktan emeklilik hakkını elde etmiş olan 58 yaşındaki müdür yardımcısı Dadaylı’nın emeklilik dilekçesini vererek okulu terk ettiği öğrenildi.

Okul idarecileri arkadaşlarının son olarak hafta sonu aldığı bir vizite kağıdı ile birlikte doktora gidiyorum mazereti ile okuldan ayrıldığımı bir daha da geriye dönmediğini belirttiler. Öte yandan Feyzan Dadaylı’nın okul Müdürü Hüseyin Edebal’i arayarak suçunu itiraf ettiği. ekonomik olarak çok zor koşullar altında olduğunu ileri sürerek bu nedenle geri vermek üzere bu paraları çektiğini kabul ettiği öğrenildi.

FİLM GİBİ

Her şey öğretmenlerin yarı yıl tatilini geçirdikleri sırada başlamıştı. Kredi kartlarını ödemede güçlük çeken Müdür Yardımcısı Feyzan Dadaylı (58) emekli olmak için dilekçe verdi. Ama tam da bu sırada okulun 50 civarındaki personeli için bankadan kredi kartları geldi. O sıralar okula uğrayan birkaç öğretmen dışında kalan personelin kredi kartları okuldaydı. Feyzan Öğretmen emekli olup kredi kartlarına olan borcunu ödemeye hazırlanırken aynı banka bir hafta sonra kartların şifresini gönderdi. İşte Feyzan öğretmen için yeni bir umut doğmuştu ve müdür yardımcısı bu kez emekliliği durdurmak için ikinci bir dilekçe verdi. Artık kartların bir kaçını almış ve iş tahsilata gelmişti. Ne var ki 15 Şubat günü maaş hesaplarında eksi rakamları gören öğretmenlerin şikayetleri üzerine soruşturulmaya başladı. Banka personeli, öğretmenler ve ilgili kurumlar hırsızlığı aydınlatmak için işbirliğine giriştiler. Ancak Feyzan Öğretmen rahattı. Çünkü kartları kuryeden teslim alan kendisi değil ve diğer müdür yardımcısı H.K idi. Ve her seferinde çevresine ‘Benim için hava hoş. Kartlar HK’nın zimmetinde’ diyerek rahat görünmeye çaba gösteriyordu.

Okulda hava bir türlü durulmadı. Bir süre sonra sahte isimle okul müdürü adına havale edilen 3 milyar lira ile soruşturma netlik kazandı ve Feyzan Öğretmen gerçeği açıkladı.

 

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:11

İLGİLİ HABERLER