Dünya
  • 19.1.2007 10:16

'BU FİLM ÇOK GÜRÜLTÜ KOPARIR'!..

İngiltere'de yayımlanan The Independent gazetesi, ABD'li aktör Sylvester Stallone'un "Ermeni soykırımı iddiaları"nı içeren film projesine geniş yer ayırdı.


"Rocky", "Rambo" gibi filmleriyle ünlenen Stallone'un "Türkler tarafından 85 yıldır üzeri örtülen ve siyasi açıdan el yakıcı" sözleriyle tanımladığı bu konunun Türkiye'de çok hassas olduğunu hatırlatan gazete, projenin hayata geçirilmesi durumunda, Mel Gibson'ın "Tutku: Hazreti İsa'nın Çilesi" isimli filminden çok daha büyük gürültü koparacağını iddia etti.
Haberde, Avusturyalı yazar Franz Werfel'in 1934 yılında yayımlanan "Musa Dağı'nda 40 Gün" kitabından uyarlamayı düşündüğü film projesi için "Bir uygarlığın tümüyle yok edilmesini anlatan bir destan" ifadesini kullanan Stallone'un şimdiden Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çektiğine işaret edildi.


Ermeni Soykırımı İddiaları ile Mücadele Derneği'nin, filmi çekmekten vazgeçmesi için aktöre birçok öfkeli mektup gönderilmesine önayak olduğu belirtilirken, dernek başkanı Savaş Eğilmez'in, Werfel'in kitabının "yalanlarla dolu olduğu, çünkü yazarın kullandığı verileri milliyetçi ve radikal Ermenilerden elde ettiği" ifadesine yer verildi. Eğilmez, gazeteye verdiği demeçte "Filmde anlatılacak dönemde tam olarak neler olduğuna dair gerekli dokümanları yapımcılara çoktan gönderdik" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:48

İLGİLİ HABERLER