
"BU GALİBİYET 14 OYUNCUMUZUN ZAFERİDİR"
EMRE AŞ
İSTANBUL - Beşiktaş, Turkcell Süper Ligi'nin 20. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 2-1 yenerek ligde 57 gün sonra 3 puan kazandı.
Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, karşılaşma sırasında sesi kısıldığı için basın toplantısı düzenlemezken, onun yerine Yardımcı Antrenör Guy Stephan bir değerlendirmede bulundu. Guy Stephan, yaptığı açıklamada, maçta her 2 takımın da çok iyi mücadele ettiğini söyleyerek, "Rakibimizi kutluyorum. Çok koşup iyi mücadele ettiler. Güzel bir maç oldu. Bizim oyuncularımız da kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. Bu galibiyet 14 oyuncumuzun zaferidir'' dedi. Guy Stephan, penaltı pozisyonu ile ilgili olarak, ''Bizim gördüğümüz kadarıyla pozisyon ceza alanı içindeydi'' diye konuştu. Guy Stephan, karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanıp oyundan çıkan Siyah-beyazlı futbolcu Mehmet Sedef'in ayağının burkulduğunu, ancak önemli bir sakatlığının bulunmadığını söyledi. Beşiktaş formasıyla ilk maçını oynayan Tomas Jun'u da değerlendiren Guy Stephan, "Henüz 3-4 gündür takımla birlikte çalışıyor. Biraz daha zamana ihtiyacı var" dedi. İbrahim Akın'ın iyi bir gününde olmadığını da söyleyen Guy Stephan, "İbrahim Akın, bugüne kadar takıma çok şeyler verdi. 4 gün önce kupa maçında 2 gol attı ama bugün o maça oranla iyi değildi. Yine de çok iyi bir oyuncu ve bundan sonra da çok şeyler verecek'' şeklinde konuştu.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, yedikleri ilk golden sonra oyunun kontrolünün kendilerine geçtiğini söyleyerek, "Hatta rakibimiz maçta vakit geçirmeye çalıştı. Rakibimiz bizim ceza sahamıza girmeden 2-1 yenildik. Alınan mağlubiyetin üzüntüsünü yaşıyoruz'' dedi. Mesut Bakkal, penaltı pozisyonu ile ilgili olarak, ''Ben, olaya penaltı veya değil diye bakmıyorum. Oyuncuyu oraya sokmamalıydık. Genele baktığımızda iyi oynadık ama puan çıkaramadık'' diye konuştu. Mesut Bakkal, karşılaşmanın ilk dakikalarında sakatlanan Erhan'ın sol ayak tarak kemiğinde küçük bir kırık olduğunu ve 3 hafta sahalardan uzak kalacağını, Kerem'in de gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştüğünü ifade etti. Bu arada Gençlerbirliği Kulübü Yöneticisi Atilla Aytek, karşılaşma sonrası rahatsızlık geçirdi. Tansiyon sorunu yaşadığı açıklanan Atilla Aytek, maç sonrası hastaneye kaldırılırken, Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Aytek'in durumunun iyi olduğunu öğrendiklerini ve bu gece kendileriyle Ankara'ya döneceğini belirtti.
Siyah-beyazlı takımın kaptanı Sergen Yalçın, Gençlerbirliği ile çok zorlu bir maç oynadıklarını belirterek, "Gençlerbirliği'ni tebrik etmek lazım. Çok iyi mücadele ettiler. Pozisyon bulmakta zorlandık. Sonuçta kazandığımız için mutluyuz. Alacağımız galibiyetlerle takımın üzerinde bulunan sıkıntıları atmak istiyoruz" dedi. Sergen, penaltı pozisyonu ile ilgili de, "Pozisyon fauldü. Çok itiraz edecek bir şey yok" diye konuştu. Gençlerbirliği'ne karşı güzel bir gol kaydeden Ali Güneş de, Gençlerbirliği'nin ilk yarıda çok sert bir oyun oynadığını belirterek, "Bizim açımızdan 3 puan almak çok önemliydi. Ben de kendi adıma güzel bir gol attığımı düşünüyorum. Takım olarak iyi mücadele ettik. Sonuçta da galip geldik" dedi. Beşiktaş formasıyla ilk maçına çıkan Çek futbolcu Tomas Jun ise, kendisi için kolay bir gün olmadığını söyleyerek, "Beşiktaş formasıyla ilk maçımdan galibiyetle ayrıldığım için çok mutluyum. En kısa zamanda gol atacağıma inanıyorum" diye konuştu.
Öte yandan Cordoba'nın yokluğunda Gençlerbirliği maçında Beşiktaş kalesini koruyan Murat Şahin'e arkadaşları soyunma odasında sürpriz yaptı. Siyah-beyazlı oyuncuların, bugün 30 yaşına basan Murat Şahin için soyunma odasında doğum günü pastası kestikleri belirtildi. Yarını izinli geçirecek olan Beşiktaş, Diyarbakırspor maçı hazırlıklarına 6 Şubat Pazartesi günü yapacakları antrenmanla başlayacaklar.