Sağlık
  • 20.4.2008 01:53

BU KEZ DE, GENÇ ERKEĞE GENÇ KIZ KALBİ TAKILACAK!..

Aydın'da internet kafe işleten ve yaklaşık 3 aydır kalp nakli bekleyen 27 yaşındaki Fehmi Uysal'ı dün gece telefonla arayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi görevlileri, Antalya'da yüksekten düşme sonucu ölen ve organları bağışlanan 25 yaşındaki bir genç kızın kalbinin kendisine uygun olduğunu, nakil yapılacağını bildirdi. Haberi alınca ailesiyle birlikte Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gelen 6 aylık evli Fehmi Uysal, nakil ameliyatı için hazırlandı.
Fehmi Uysal'ın İngilizce öğ retmeni olan eşi 24 yaşındaki Gonca Uysal, geçen Ağustos ayında evlendiklerini, uzun süredir kalp rahatsızlığı olan kocasının son 3 aydır nakil için beklediğini, uygun kalbin bulunması haberiyle çok sevindiklerini ve ameliyatın başarılı geçmesi için dua ettiklerini söyledi.
Anne Seval Uysal ise Fehmi Uysal'ı çocukken erken yorulduğu için hastaneye götürdüklerini, kalbinde delik olduğunu öğrendiklerini belirterek, "Doktorlar büyüdüğü zaman bu deliğin kapanacağını söylediler. Ancak askere giden oğlum spor yaparken rahatsızlanmış ve askeri hastanede kalp yetmezliği teşhisi konulmuş. Bize bu kalbi veren kişinin ailesinden Allah razı olsun" dedi.
Baba Bahri Uysal da oğlunun son 2 aydır kalple ilgili sağlık sorunlarının arttığını dile getirerek, "Kalbin bulunmasıyla büyük bir sevinç yaşadık. Oğlumun ameliyatının başarılı geçtiğini öğrenerek mutlu bir haber almak istiyoruz. Şu anda organ nakli bekleyen anne ve babalara sabır diliyorum. Herkesi organ bağışına davet ediyorum" diye konuştu.
Bu arada, Antalya'dan uçakla İzmir'e getirilen genç kızın kalbini Adnan Menderes Havaalanından alarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine getiren nakil aracı, Gaziemir Akçay Caddesinde arızalandı. Bunun üzerine nakil aracındaki görevliler, kalbi arkadan gelen bir basın kuruluşuna ait araçla hastaneye getirdi.
Fehmi Uysal'ın ameliyatına girecek ekipteki doktorlardan Doç. Dr. Tahir Yaldı, ameliyatın 5-6 saat süreceğini, yüzde 20 risk taşıdığını ve başarılı geçmemesi için şu an herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını söyledi.
Daha sonra nakil ameliyatı başladı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:28

İLGİLİ HABERLER