Ekonomi
  • 28.4.2010 09:56

BU MOTOSİKLET 90 KURUŞA 100 KM GİDİYOR

90Yonja Motor A.Ş. dünyanın ilk plaka alınabilen ve geri vites özelliğine sahip tek elektrikli motoru Yonja motosikleti pazara sundu. Şirketten yapılan açıklamada, Yonja motosikletlerinin 3000 W, 4000 W ve 5000 W motor gücüne sahip modelleriyle, farklı şarj mesafeleri ve maksimum hız limit alternatifleriyle tüm motosikletseverlere hitap ettiği belirtildi.

ABD teknolojisi ile üretilip Türkiye’ye Yonja Motor A.Ş. tarafından ithal edilen lityum akü ile çalışan elektrikli araçların 220 V elektriğin olduğu her yerde şarj edilebildiğine dikkatin çekildiği açıklamada, Yonja motosikletlerin 2 yıllık garanti süresi kapsamında 2 bin kez full şarj olabildiği, garanti süresi bitiminde Yonja Motor’un güvencesi altında kolay ve ekonomik bakım hizmeti sunulduğu ifade edildi. Fosil yakıt ve yağ kullanmayan Yonja motosiklet, günde 100 kilometre kullanılan bir otomobilin neden olacağı yıllık ortalama 3-4 ton karbondioksit salınımını da ortadan kaldırıyor.

Elektrikli otomobil için İngiltere’de imza

Renault-Nissan İttifakı İngiltere’nin Milton Keynes Belediyesi ile elektrikli otomobil için nihai bir anlaşma imzaladı. Renault-Nissan İttifakı’nca yapılan açıklamada, Milton Keynes Belediye Meclisi ve Renault-Nissan İttifakı’nın, şehirde elektrikli araçların ve altyapısının kullanım takvimini belirleyen nihai anlaşmayı imzalayarak “yeşil” ulaşımın geleceği için önemli bir etabı aştığı belirtildi.

Milton Keynes Belediye Meclisi, şehrin kamuya açık ve özel alanlarında 430 elektrikli araç şarj istasyonu ve 2 bine kadar konutta şarj noktalarının tesisini sağlayacak. Sürücüler için de 5 bin pounda kadar teşvik primi sunulacak. Açıklamada, Nissan’ın, dünyanın ilk erişilebilir fiyatlı elektrikli aracı Nissan LEAF modelini de temin edeceği, aracın 2010 sonunda Japonya, ABD ve Avrupa’da pazara sunulacağı, 2011 başında ise Milton Keynes’te satışta olacağı vurgulandı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER