Gündem
  • 8.9.2007 13:51

BU NE Kİ ?

Hatay Hassa ilçesi yakınlarına bir uçaktan düştüğü iddia edilen cisim incelenmek üzere Diyarbakır'daki Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait tesise gönderildi.

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Hassa ilçesi yakınlarına bir uçaktan düştüğü iddia edilen cismin incelenmek üzere Diyarbakır'a gönderildiğini bildirdi.

Kayhan, Hassa ilçesinin Aktepe beldesi yakınlarında bir tarım arazisine gökten düşen cisimle ilgili incelemenin devam ettiğini kaydetti.

Cismin bir uçağa ait yakıt deposu olduğunun söylendiğini ifade eden Kayhan, ''Düşen cisim incelenmek üzere Diyarbakır'daki Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait tesise gönderildi. Burada yapılacak inceleme sonucu cismin, hangi ülkeye ait olduğu ve içeriği netlik kazanacak'' dedi.

İddiaya göre önceki gece saatlerinde 6 savaş uçağı Kındıralık mezrası üzerin alçaktan uçuş yaparak Suriye sınırına paralel geçiş yaptı. Bu sırada arazide koyunları ile birlikte olan çobanlar, uçaktan düşen bir cismi fark etti.

Köy sakinlerinden Mehmet Özçelik, Suriye ile İsrail uçakları arasındaki gerginliğin arkasından Suriye sınırına yakın köylerinde böyle bir olayın olması nedeniyle 'Savaş mı çıktı' tedirginliğine kapıldıklarını söyledi. 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:28

İLGİLİ HABERLER