Gündem
  • 18.5.2013 17:27

Bu peynirin taklitlerinden sakının!..

Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Salih Yıldız, Çanakkale’de üretilen organik ürünlerin taklitlerine rastlandığına dikkat çekerek, “Artık Türkiye’de peynir, Ezine peyniri diye satılıyor. Ancak Ezine peyniri alırken muhakkak ambalajında EPD etiketi olmasına dikkat edilmeli. İstanbul’da ‘Çanakkale domatesi’ satılıyor ama Çanakkale’de domates henüz yetişmedi” dedi.
Yıldız konuşmasında, “Çanakkale’de son zamanlarda organik tarım, Gökçeada ve Bozcaada’da, özellikle Gökçeada’da çok iyi bir şekilde işleniyor. Hemen hemen Biga’nın, Bayramiç’in ve Yenice’nin tarım ürünleri, değerler bakımından Türkiye’de eşi olmayacak tatlarda ve değerlerde. Birçoğunun coğrafi işaretini almış, tescilini yapmış durumdayız. Bayramiç’in elması, Umurbey’in beyazı, Lapseki’nin kirazı, Saanen keçisiyle, üzüm bağlarıyla Bozcaada’da, hayvancılıkta Ayvacık yöresinde inanılmaz tatların oluştuğu bir yerde yaşıyoruz. Coğrafyamız bu anlamda alabildiğine cömert davranmış. Altyapısıyla, üstyapısıyla, doğasıyla apayrı bir yer olan Çanakkale’ye gelip de bir daha gelmemeyi düşünmemek mümkün değil. İki kıtayı birleştiren, savaşlarda barışın çıktığı bu manevi başkentimizde, eğer toprağa iyi bakarsak toprak da bize iyi bakacak demektir” diye konuştu.

SAHTE PEYNİRE DİKKAT
Çanakkale markalaşmada çok ciddi adımların atıldığını da söyleyen Yıldız, “Biz Ezine peynirini çok önceden markalaştırdık. Bunu yanında bakıyorsunuz, İstanbul’da, Ankara’da bir yere gidince, ‘Ezine peyniri’ var. Tüketici bu konuda dikkatli olmalı. Bizim tenekelerde EPD markası var. Tüketicimiz ambalajına bakmalı. Eğer EPD markası varsa bu Ezine peyniridir. Yine aynı şey domateste var. Gidiyorsunuz İstanbul’da, Ankara’da, Çanakkale domatesi var ama daha bizim domatesimiz çıkmadı. Sera domatesini Çanakkale domatesi diye yiyorsanız, siz ne yediğinizi bilmiyorsunuz, dikkat etmiyorsunuz demektir. O yüzden dikkatli olmakta yarar var” dedi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:13

İLGİLİ HABERLER