Bülent Arınç Başbakan olacak mı

••3 dk okuma
Bülent Arınç Başbakan olacak mı

Hızlı Özet

“Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç o soruya ne cevap verdi”


Televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesi provokasyonu soruldu.



Bahçeli'nin provokasyon sonrasında direğe tırmanan kişinin alnının çatısından vurulması gerektiği sözünü hatırlatan Arınç, bu sözün arkasında olmadıklarını, suçlulara bunun hesabının sorulacağını söyledi.





APO'YU ASAMADIN



Arınç, "O adamı oradan alnının çatısından vurarak indirmek, haktır diyor, hukuktur diyor, helaldir diyor, bilmem nedir diyor. Helalliğine falan bir şey demem, karışmam ama hukuktur dersen yanlış olur." ifadelerini kullandı. MHP Lideri'ni hukuk bilmemele suçladı.



Başbakan Yardımcısı, devamında Bahçeli'ye sert sözlerle karşılık verdi. "Elindeki idam mahkumunu asamayanlar, alnının çatısından vurmaktan bahsediyor" dedi ve ekledi: "Her halt işleyeni alnının çatısından vurmaya kalksak yollar ceset kaynar. Adam öldüreninin cezası bile müebbet hapis.

Polis ve güvenlik güçleri silahı en son kullanacaktır."





Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hiçbir şekilde Başbakan olma niyetinin olmadığını söyledi. 



"BENİM VARLIĞIM SİZİ RAHATSIZ ETMESİN"



"Hiçbir şekilde Başbakan olma niyetim yok" diyen Arınç, "Ara dönemde, şu dönemde bu dönemde bunun hesabını yapmam. Kulis yapmak isteyenlere izin vermem. 'Görev düştü diyelim' o başka bir şey. Bol bol gıybet yapan insanlardan olmam, izin vermem. Herkes rahat olsun. Birileri benim varlığımdan rahatsız olmasın. Hesabi bir adam değilim. 'Meclis Başkanlığına talibim' dedim. 40 senelik siyasi hayatımda bir tek talebim budur. Benim ismimin üzerinde dedikodu yapan, gıybet yapan, bunlar lütfen bu mübarek gün hatırına bu işlerden vazgeçsinler. 20 sene daha siyaset yapar mısınız' derseniz yaparım. Yeter çektiğimiz çile. Kahvaltı yapmaya geliyorum, kafamda bir sürü soru. Allah Tayyip Bey'e yardım etsin, çekilecek çile değil bu. Bizim işimiz çok zor. Türkiye yönetilmesi en zor ülkelerden birisidir. Çelik gibi sinirleri var, iradesi güçlü. Böyle insanlar gelmeli Türkiye'ye. Aklıyla hareket eden, ülkeye iyi bir yönetim getirecek bir insan. 'Filan olmalı, olmamalı' bunlar ayıp şeyler. Benim varlığım sizi rahatsız etmesin, ben bu işte yokum. AK Parti karar verecekse, bunun çoluk çocuk işine bırakmayız" şeklinde konuştu.

Arınç, "Bu iş için en iyi isimlerden birisi Sayın Abdullah Gül'dür. 2015 sonrasına dair hesabım yoktur' demek zorunda kaldı. Biz, CHP, kimin ne söylediği belli olmayan bir parti değiliz. Kimin Başbakan olacağını iki ay sonra herkes görecek" dedi.

Kimin Başbakan olacağı konusunda sadece basının içinde değil, partinin ve grubun içinde de bu tür çabalar gösterenlerin olduğunu anlatan Arınç, "Bazı yerlere yakınlıklarını fırsat bilerek buradan bir şeyler üretmeye çalışıyorlar. Bugün onların bir kısmının yaptığına bakıyorum, çok tecrübesiz buluyorum. Çok gıybet yapıyorlar. Kimsenin ismi üzerinden siyaset yürütmeyin, kulis yapmayın. Fikrinizi söyleyin Başbakanımız en doğru kararı verir. Çekinmeden, korkmadan, sağa sola bakmadan karar verme merciinde kim varsa ona bakacaksın.Herkes mutlak doğruyu bilemez, Allah bilir. Biz, kendi doğrumuzu biliriz. Doğru bildiklerimizi söylersek karar vermemiz kolaylaşabilir. Şimdilik ikili görüşmeler yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.


Bu haber 633 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

El konulan Halk TV'nin patronu Kılıçdaroğlu'na verdi veriştirdi..CHP’den jet cevap: "Bize saldırmanın maliyeti yok!"
Gündem

El konulan Halk TV'nin patronu Kılıçdaroğlu'na verdi veriştirdi..CHP’den jet cevap: "Bize saldırmanın maliyeti yok!"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen; "rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" soruşturması kapsamında Halk TV ve bağlı şirketlere operasyon düzenlendi. Hakkında gözaltı kararı verilen 17 şüpheliden 11'i yakalanırken, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kanala kayyum olarak atandı.

Habervitrini11886 Görüntüleme
Kuş görünümlü roket-dron tasarımı patentle tescillendi
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Kuş görünümlü roket-dron tasarımı patentle tescillendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) hazırlanan "Kuş Görünümlü Kanatlı Kamikaze Roket Dron" tasarımı, Türk Patent ve Marka Kurumunca ulusal patentle tescillendi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini11358 Görüntüleme
Uzman Çavuş Aslan silah kazasında şehit oldu
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Uzman Çavuş Aslan silah kazasında şehit oldu

"Pençe-Kilit operasyon bölgesinde görevli kahraman silah arkadaşımız, meydana gelen silah kazasında yaralanmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

Habervitrini14546 Görüntüleme
Bakandan Seyyid Kutup soruşturması
Gündem

Bakandan Seyyid Kutup soruşturması

Kahramanmaraş'ta “Kul Sadi” olarak anılan yazar Sadi Yüksel'in gözaltı görüntüleri kamuoyunda tepki çekmişti. Tartışmalara neden olan operasyona sessiz kalmayan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla, Yüksel ve beraberindeki şüphelilerin, ters kelepçeli ve enselerine bastırılarak adliyeye getirilme şekliyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Habervitrini11383 Görüntüleme