Yaşam
  • 30.1.2007 04:43

BÜLENT ERSOY'DAN İLGİNÇ HRANT DİNK VE 'ERMENİYİZ' YORUMU!..

Gazeteci Dink'in cenazesinde açılan "Hepimiz Ermeni'yiz" pankartı sanatçıları da böldü. Ersoy "O sloganı kabul etmiyorum" derken, Perihan Savaş pankartı destekledi.

Bülent Ersoy jüri üyeliği yaptığı Pop Star Alaturka yarışmasında, çok konuşulacak bir açıklama yaptı. Gazeteci Hrant Dink'in cenaze töreninde açılan "Hepimiz Ermeni'yiz" pankartını eleştiren sanatçı, Dink'in ailesine başsağlığı dileyerek, şunları söyledi: "Bu pankartı kesinlikle kabul etmiyorum. Pankart 'Hepimiz Hrant'ız, olsaydı tek yürek olduğumuzu belirtirdik. Ama Ermeni vatandaşlarımız yanlış anlamasın: Ben Hıristiyan değilim. İpi boynuma da geçirseniz asla 'Ermeni'yim' demem. Yahudilik de Hıristiyanlık da Müslümanlık da Allah'ın dinleri. Ama Müslüman kızı Müslüman olarak öleceğim. " Yasaklı olduğu dönemde Alman ve Fransız vatandaşlığı teklifi geldiğini de söyleyen Ersoy, "Ancak ben ülkemi terk edip nankörlük yapmadım" diye konuştu.

ORHAN GENCEBAY
Almanlar da yaptı
"Tarihte bu tip gösteriler olmuştur. Mesela yıllar önce Almanlar, bir gösteride 'Biz Yahudi'yiz' diye göğüslerine pankart asmışlardı. Tabii ki hepimiz kardeşiz."

PERİHAN SAVAŞ
Hepimiz kardeşiz
"Tabii ki herkesin dini kendine. Ama o pankartın altında başka anlamlar var. Orada verilen mesaj çok farklı. Bu kardeşlik mesajı polemik olarak algılanmamalı."

AVUZ SEÇKİN
Amacını aştı
"Bütün insanlar kardeştir ama herkesin bir dini var. Bülent Hanım doğru söylüyor. O pankart dış dünyaya vermek istenen bir mesajdı ama amacını aştı bence."

TÜLİN ŞAHİN
Ayrımcı bir slogan
"Sloganı doğru bulmuyorum. Mensup olmadığım bir ırktan olduğumu deklare etmemin bir faydası yok. Çünkü bu şekilde dile getirmek bir çeşit ayrımcılıktır."

KEREM ALIŞIK
Ersoy'a katılıyorum
"Ülkemiz bu konudaki hassasiyetini gösterdi. Bu acıyı paylaşıyorum ama 'Hepimiz Ermeni'yiz' pankartının biraz fazla kaçtığı konusunda Ersoy'a katılıyorum."

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:30

İLGİLİ HABERLER