
'Bundan sonra korucu kadrosu açılmayacak'
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'ın Başkale Belediyesi'ni ziyaret etti. Demirtaş burada koruculuk sisteminden şikayet eden vatandaşlara, bundan sonra korucu kadrosu açılmayacağını söyledi.
Demirtaş, Belediye Başkanı BDP'li Eylem Açıkalın'ın Van'da bir toplantıda olması nedeniyle Belediye Başkan Danışmanı İhsan Güler tarafından karşılandı. Demirtaş, belediye önünde toplanan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
Kalabalığın köylere korucu kadrosu dağıtıldığını söylemesi üzerine Demirtaş, "Kadrolar daha önce açılmıştı. 6- 7 ay önce Bingöl’e, Bitlis’e, Şırnak ve Van'a korucu kadrosu dağıtıldı. Ama bundan sonra korucu kadrosu açılmayacak" dedi.
Selahattin Demirtaş, belediye ziyaretinin ardından yanında BDP Hakkari milletvekili Adil Zozani ve Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ile birlikte karayoluyla Hakkari'ye geçti.
DHA
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:04