Şahinbey ilçesinde devlet memurluğundan emekli olduktan sonra 5 ay önce kuyumcu dükkanı açan Resul Çevik, yaptığı yatırımdan kar etmeyi düşünürken, güneş gözlüklü, modern giyimli ve kendilerine Avrupalı izlenimi veren bir bayan ve bir erkek hırsızlık zanlısının kurbanı oldu. Sabah saatlerinde kuyumcu dükkanına gelen güneş gözlüklü, modern giyimli 2 kişi, altın bilezik almak istediklerini belirterek, işyeri sahibi Resul Çevik ile pazarlık etmeye başladı.
Yapılan satış sırasında pazarlığı yapan güneş gözlüklü kadın, bir adet 30 gramlık burma bilezik ile 5 adet baklava dilimli bileziği, işyeri sahibi Resul Çevik'e çaktırmadan tırnakçılık yöntemiyle çantasına koydu. Yaklaşık yarım saat süren pazarlık sonucunda modern giyimli zanlılar, 2 adet bilezik satın alarak dükkandan ayrıldılar.
Satış sonrası bilezikleri sayarak yerine koyan dükkan sahibi Resul Çevik, bir adet burma ve 5 adet baklava dilimli altın bilezeğin kaybolduğunu anlayınca güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntüleri incelemeye başladı. İzlediği görüntülerde güneş gözlüklü kadının tırnakçılık yöntemiyle bilezikleri aldığını farkeden Çevik, durumu polise bildirdi. İşyerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, eşgalleri belirlenen güneş gözlüklü hırsızlık zanlılarının yakalanması için çalışma başlattı.
İşyeri sahibi Resul Çevik, 5 ay önce açtıkları kuyumcu dükkanında böyle bir durumla karşılaştıkları için çok üzgün olduklarını kaydederek, "Dükkana gelen birisi bayan birisi erkek iki kişi bileziklere bakmak istediler. Ellerinde bakarken, 30 gramlık burma bileziği tırnaklama yöntemiyle götürdü. Hiç farketmedim. Daha sonra baklava dilimi bileziklere baktılar. Onları da tarttım. Ceplerinden bir miktar para çıkardılar. Paraların sahte olup olmadığını kontrol ettim. O sırada da baklava dilimi bileziklerden 5 tanesini de götürmüşler. Toplam 3 bin YTL değerinde 6 bileziği kaptırdık" dedi.
Çevik, kendisi gibi kuyumculuk yapan esnafa da uyarıda bulunarak, "Ben arkadaşlarımdan bu tip insanlara dikkat etmelerini istiyorum. İşyerlerine gelen bu tür modern giyimli insanlara dikkat etsinler. Böyle bir durumla karşılaştıklarında kesinlikle ilgili makamlara bildirsinler" diye konuştu.