Gündem
  • 30.1.2007 17:25

BUNLARDA MAHKUMLARIN SEÇTİĞİ EN İYİ FİLMLER

Oyuncu Doğa Rutkay'ın sunuculuğunu yaptığı Bayrampaşa Cezaevi'nde düzenlenen ödül töreninde mahkumların izlediği 11 film arasından seçtikleri en iyi 3 filmin ödülleri yönetmen ve oyunculara törenle verildi.
"Hayal Kurmak Serbest" film festivali kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Sinema Destek Yasası ve Adalet Bakanlığı'nın yasal izni çerçevesinde Senaryo Yazarları Derneği tarafından yürütülen film festivali Bayrampaşa ve Paşakapısı cezaevlerindeki 100 kişilik tutukludan oluşan
jüri tarafından yapılan oylamayla seçildi.
Törende bir konuşma yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, "Bir süredir cezaevinde gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştirmeye devam edeceğimiz etkinliklerle cezaevlerimiz disiplinsizliklerin yaşandığı mekanlar olmaktan çıkmış, kültür mekanları haline gelmiştir. Amacımız buradaki insanların topluma yeniden yararlı bireyler olarak dönmesini sağlamaktır" dedi.
Proje yöneticisi Haluk Ünal da çok heyecan verici sonuçlar aldıklarını belirterek "Bu pilot projede daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Türkiye'deki tüm il ve ilçelerde cezaevlerine sanatçıların çıkarma yapmasını istiyoruz. Çünkü Ortadoğu'daki çıkarmalardan sıkıldık" diye konuştu.
Cezaevi infaz koruma memurları Şükrü Ak ve Murat Dağdelen ile tutuklular Benhur Babaoğlu ve Şeref Ceyhan tarafından hazırlanan ödül plaketleri daha sonra sahiplerine verildi.
İlk olarak Senaryo Yazarları Derneği Başkanı Safa Önal, Paşakapısı Cezaevi savcısı Zihni Doğan ve Cezaevi Müdürü Güngör Altın'a, Bayrampaşa Cezaevi savcısı Metin Şentürk ve cezaevi müdürü Bahtişen Er'e plaketlerini verdi.
Bayrampaşa Cezaevinde "Dondurmam Gaymak"ın gösterimiyle başlayan gala filminin yönetmeni Yüksel Aksu'ya plaketini proje yönetmeni Haluk Ünal verdi.
"Hayal Kurmak Serbest" film festivalinde mahkumlara izletilen 11 filmin arasından "Gen" filminin oyuncusu Doğa Rutkay'a, "Dabbe" filminin plaketi Ebru Aykaç'a, "Korkuyorum Anne" filminin plaketi Ali Düşen Kalkar'a, "Anne ya da Leyla" filminin plaketi Abdurrahman Uzun ve Oğuzcan Gezgin'e, "Tramvay" fiminin plaketi ise İzzettin Çalıştay'a verildi.
Seçilen en iyi üç film ise Kültür Bakanlığı Telif Hakkı ve Sinema Genel Müdürü Selahattin Ertaş, cezaevi mahkumları tarafından en iyi üçüncü film olarak seçilen Mustafa Altıoklar'ın yönetmenliğini yaptığı "Beyza'nın Kadınları" filminin plaketini yapımcı Mehmet Altıoklar'a verdi.
Paşakapısı Cezaevi savcısı Zihni Doğan, Bayrampaşa Cezaevi mahkumlarının seçtiği en iyi ikinci film olan yapımcılığını ve yönetmenliğini Pelin Esmer'in yaptığı "Oyun" adlı filminin plaketini Esmer'e verdi.
Serdar Akar'ın yönetmenliğini yaptığı "Kurtlar Vadisi Irak" filmi Paşakapısı Cezaevi kadın mahkumlarının seçtiği en iyi ikinci film oldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ise mahkumları seçtiği en iyi birinci film yönetmen ve yapımcılığını Ulaş Ak'ın yaptığı "Dün Gece Bir Rüya Gördüm" adlı filmin plaketi Ak'a verdi.
Ödül törenine çok sayıda yapımcı yönetmen oyuncu ve mahkumlar katıldı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:29

İLGİLİ HABERLER