Gündem
  • 11.5.2013 22:37

"Bunu yapanlar bedelini ağır ödeyecekler!.."

     Diyarbakır'da bulunan Milletvekili Akdoğan, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü'nde kanaat önderiyle düzenlenen toplantı öncesi yaptığı açıklamada, onlarca yıl yaşanan olaylar nedeniyle bütün bölgelerden çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini söyledi.
     Akan kan ve gözyaşının durması için çözüm sürecini başlattıklarını kaydeden Akdoğan, şöyle konuştu:
     "Bu süreçte elbette siyasi iktidarın, siyasi partilerin, devlet kurumlarının yaptığı çalışmalar önemli. Ama bu sürecin gerçek sahibi tüm toplum kesimleri olmak zorunda. Bütün toplum kesimleri cemaatler, vakıflar, dernekler, din adamları hep birlikte bu taşın altına elimizi koymak ve bu sorunun ürettiği toplumsal sorunları, travmaları hep beraber gidermek zorundayız. Yani yaraları sarmak, toplumsal sıkıntıları gidermek, kardeşliğimizi pekiştirmek, birlik ve bütünlüğümüzü güçlendirmek için hep birlikte bir çaba göstermemiz gerekiyor. Kardeşlik hukuku, birileri belki eleştiri konusu yapabilir ama bizim için en temel değerdir. Kardeşlik hukuku zedelenirse o toplumsal değerler ortadan kaybolursa bir çok sorunu halledemeyiz ve ödediğimiz bedeller daha fazla olur."
     Akdoğan, vakıfların, din adamlarının bu süreçte büyük önem taşıdığını da ifade ederek, "Biz de gittiğimiz yerlerde kanaat önderlerini, cemaat temsilcilerini, vakıf ve dernekleri dinliyoruz. Hep birlikte istişare ederek, bu süreci yürütmeye çalışıyoruz" dedi.
    
     -"Üzüntümüz ve acımız büyük"
    
     Akdoğan, gazetecilerin Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili sorusunu, "Üzüntümüz ve acımız büyük. Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu tür provokasyonlar yapanın yanına kar kalmaz. Bunun bedelini, yapanlar ağır bir şekilde öderler. Sorumluları da inşallah en kısa zamanda açığa çıkarılır, aydınlatılır. Cenab-ı Hak, ülkemizi bu tür olaylardan korusun" diye yanıtladı.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER