Asayiş
  • 13.5.2024 13:47

Burcu Cöddü cinayetinde yürek yakan ayrıntı

Adana'da Burcu Cöddü, boşanma aşamasındaki eşi Uğur Cöddü tarafından katledildi. Cani kocanın ağırlaştırılmış müebbet ve 30 yıla kadar hapsi istendi. Bugün yapılan davada, Burcu Cöddü'nün katiline son sözleri tüyler ürpertti: Yapma…

Adana'da Burcu Cöddü, iddiaya göre eşi Uğur Cöddü ile geçimsizlik yaşadığı gerekçesiyle sık sık çocuklarını da alıp babasının evine gitti. Her seferinde aile büyüklerinin araya girmesi üzerine Burcu Cöddü, çocuklarıyla eşi Uğur'un yanına döndü. İddiaya göre, Uğur Cöddü'nün eşinin üzerine kredi çekmesi ve son olarak da mevlide göndermemesi üzerine araları yeniden bozuldu. Burcu Cöddü babası Metin Şimşek'i telefonla arayarak kendisini alıp evlerine götürmesini istedi. Baba Metin ve anne Medine Şimşek kızlarını ve 2 torunlarını alıp evlerine götürdü. Burcu Cöddü, eşinden boşanmak için karar vererek ailesinin yanına yerleşti.


EŞİNE KURŞUN YAĞDIRDI

Burcu Cöddü, kardeşleri Süleyman, Harun ve yengeleri ile 15 Mayıs 2023'te çocuklarının kitapları ve okul kıyafetlerini almak için eşi Uğur Cöddü'nün kaldığı eve gitti. Sarıçam Mahallesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde meydana gelen olayda iddiaya göre, Uğur Cöddü, çocuklarının kıyafetlerini vermeyince tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Uğur Cöddü silahla eşi Burcu'yu öldürdü, kayınbiraderleri Harun ve Süleyman'ı da öldürmeye teşebbüs etti.

DAVA AÇILDI

Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Uğur Cöddü hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısı, Cöddü hakkında 'Eşe ve kadına karşı kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından, ölümlü olayda çıkan kavgaya karıştıkları iddia edilen sanık Uğur Cöddü'nün babası Osman Cöddü, kardeşi Ünal Cöddü ile öldürülen Burcu Cöddü'nün kardeşleri Harun ve Süleyman Şimşek, babası Metin ve annesi Medine hakkında da 'Kasten yaralama, silahla basit yaralama' suçlarından iddianame hazırladı. Savcı, Uğur Cöddü'nün ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 30 yıla kadar, diğer sanıkların ise 6 yıla kadar hapis cezaları ile cezalandırılmalarını talep etti.

DURUŞMA GÜNÜ HASTANEYE KALDIRILDI

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen ve yapılan inceleme sonucunda iddianame kabul edilirken davanın ilk duruşması da yapıldı. Duruşmaya, Adana Cezaevi'nde tutuklu bulunan Uğur Cöddü, rahatsızlığı nedeniyle Şehir Hastanesi'ne sevk edildiği için katılamadı. Duruşmada öldürülen Burcu Cöddü'nün sanık konumundaki babası Metin, annesi Medine, müşteki sanık kardeşleri Harun ve Süleyman ile avukatları katıldı. Baba Metin Şimşek ve anne Medine Şimşek, kızları ile damatlarının uzun süredir geçinemediğini kızının devamlı eve geldiğini, araya büyüklerin girmesiyle barıştıklarını söyledi. Olay günü Burcu'nun kendilerini arayarak "Gelin beni alın" dediğini ifade eden baba Şimşek, "Kızımı ve 2 torunumu alıp evime getirdim. Daha sonra eşim ile Uğur'un babasının evine gittik. Uğur'u çağırıp konuştuk. Uğur'a 'Kızımla seni boşatacağım, gerekirse mahkemeden uzaklaştırma çıkartacağım' diye kızdım. Kendisine küfür etmedim" dedi.

Güncellenme Tarihi : 13.5.2024 13:49

İLGİLİ HABERLER