Gündem
  • 29.4.2006 08:42

'BÜROKRATLARI EMEKLİLİĞE ZORLAMAK İÇİN...'

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), eskiden üst düzeyde görev yapan, iktidar değişiklikleriyle müşavirlik kadrosuna kaydırılan bürokratları emekliliğe zorlamak için ilginç görevlendirmelere imza atıyor. Yaşları 41 ile 64 yaşında değişen 19 bürokrata verilen son görev, taşra teşkilatındaki tuvaletleri saymak oldu. TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu imzasıyla Personel ve Eğitim Daire Başkanlığı'na gönderilen yazıya göre, uzman ve müşavirlerden oluşan 19 bürokrat, Anadolu'daki çeşitli illere giderek, kuruma ait tesislerin banyo, tuvalet, mutfak malzemesi,
klima, masa gibi ihtiyaçlarını saptayacak. Bürokratlar 3 gün içinde eksiklikleri saptayıp hazırlayacakları raporu Genel Müdür'e sunacak.

"DENEYİMLİ BAKIŞ"

TMO Özel Şube Müdürlüğü tarafından kaleme alınan görevlendirme yazısında, tuvaletlerinin sayılmasını 'hasat döneminde personele rahat bir çalışma ortamı hazırlama' gerekçesi gösterildi. Tuvalet saymaya gidecek bürokratlara 200 YTL harcırah verilecek. Yazıda, şöyle deniliyor: "Tesislerde dinlenmek, duş almak gibi zorunlu ihtiyaçları giderecek alt yapının olmadığı yönünde şikayetler dile getirilmektedir. Yoğun hasat döneminde özveri ile çalışan personelimizin rahat bir ortamda çalışması için gerekli alt yapının kurulması kurumsal verimlilik açısından önem taşımaktadır. Bundan dolayı, tesislere alım kampanyası başlamadan önce bu mekanların ihtiyaçlarının irdelenmesinde 'banyo, tuvalet, mutfak malzemesi, klima, masa, koltuk, dinlenme mekanı vb.' Şube Müdürleri dışında bilgi ve deneyim sahibi personelin bakış açısıyla tespit yapılmasına gerek duyulmuştur." Aralarında kurumda senelerce çalışmış, bölge müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuş 19 bürokrat ise, bu görevlendirmenin "yıldırma amaçlı" olduğunu savundular. Defalarca görevden alınıp, mahkeme kararıyla iade edilen, ancak göreve başlatılmayan bürokratlar arasında "tuvalet denetimi" benzeri geçici görevlendirmelerle Türkiye'yi defalarca dolaşanlar var. Eski bir bölge müdürü, "3 günlük tuvalet görevi yine iyi, 2-3 aylığına gönderildiğimiz oluyor" diye yakındı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Yıldız, SABAH'ın bürokratları "Tuvalet sayma" görevine göndermesiyle ilgili soruları üzerine ise, ilginç bir açıklama yaptı. Yıldız, "bu kişilere daha önce de bu tür görevler verdiklerini" söyledi, bunun "yıldırma" amaçlı olduğu yorumlarına karşı da, "Emekli olup olmamak onların bileceği bir iştir" dedi. Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Yıldız'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

MERKEZ VALİSİ GİBİLER

"Kurumumuz tarafından görevlendirilen bu kişiler, merkez valisi gibiler, kuruma gelir, gazete okur giderler. Biz bunlara çeşitli görevler vererek, tecrübelerinden yararlanmayı amaçladık. Daha önce de bu tür görevlere gönderdik. Böyle bir görevden emekli olup olmamak onların bileceği iş."

En genci 41, en yaşlısı 64 yaşında olan ve 'tuvalet saymaya' gönderilen bürokratlar, Ofis'in en deneyimli personelleri arasında bulunuyor. 64 yaşındaki Yusuf Uğur, 40 yıldır TMO'da çalışıyor, 22 yıl da Personel Daire Başkanlığı yaptı. Oğuz Çakmak da, daha önce 18 yıl süreyle İstanbul Bölge Müdürü olarak çalışmış. 58 yaşındaki Levent Hekimoğlu'nun ise kurumda 30 yıllık deneyimi var ve eski Ankara Bölge Müdürü bulunuyor. Bürokratların eski görevleri ve tuvalet saymaya gidecekleri yeni görev yerleri şöyle:

* Mehmet Varlı: Genel Müdür Yardımcısı  / Batman

* Levent Hekimoğlu: Ankara Bölge Müdürü / Afyon

* Talat Uncuoğlu: Şanlıurfa Bölge Müdürü / Kırklareli

* Kayhan Ünal: Dış Ticaret Daire Başkanı / Gaziantep

* Haldun Terzioğlu: Gübre Sanayi Bölge Müdürü / Akşehir

* Eyüp Erdoğan: İdari İşler Daire Başkanı / Kayseri

* Faruk Mortaş: Dış Ticaret Daire Başkanı / Aksaray

* Yunus Kahya: Haşhaş ve Alkoloid İşler Daire Başkanı / Edirne

* Nazım Özyiğit: Teknik İşler Daire Başkanı / Konya

* Ahmet Ayaz: Ankara Bölge Müdürü / Ankara

* Hamit Dayanır: İdari İşler Daire Başkanı / Denizli

* Kemal Oğuz: Kayseri Bölge Müdürü / Adana

* Refik Yıldırım: Afyon Bölge Müdürü / Kırşehir

* Yusuf Uğur: Personel Daire Başkanı / Yerköy

* Oğuz Çakmak: İstanbul Bölge Müdürü / Diyarbakır

* Talip Bölükbaşı: Sağlık Şube Müdürü / Samsun

* Rıdvan Yılmaz: Başuzman / Eskişehir

/ÖZGE TATAR - SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:37

İLGİLİ HABERLER