
Bursa'da çöp evden kurtarılan Muhammet'in hikayesi yürekleri burktu
9 yıl sonra ilk kez gülümsedi! Bursa'da çöp evden kurtarılan Muhammet'in hikayesi yürekleri burktu
Son dakika haberi: Bursa'da kilitli tutulduğu çöp odadan kurtarılan Cem Muhammet artık devlete emanet. 9 yıl sonra ilk kez gülen Muhammet'in hikâyesi ise yürekleri burktu. On yedi kiloya kadar düşen Muhammet'in tedavisi Akdeniz Üniversitesi'nde sürüyor. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Ruhsal travma yaşamış. Ona sevgi vermek gerekiyor. Gülüştük. Çok güzel gülümseyen bir çocuk. Burada olmaktan mutlu olduğunu söyledi" dedi.
Bursa'da, teyzesinin bir yıldır kilitli tuttuğu çöp evden, perişan bir halde kurtarılan Cem Muhammet A. (9), önceki gün savcılık kararıyla teslim edildiği annesinden, dün yine savcılık kararıyla geri alındı.
Korumaya alınarak Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen Muhammet A., ilk bakımı yapıldıktan sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yetkililer, doktor gözetiminde beslenecek olan Muhammet'e, ayrıca psikolojik destek verileceğini bildirdi.
'YEMEK ÇOK HOŞUNA GİTTİ'
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, tedavi altına aldıkları Muhammet'in genel durumunun iyi olduğunu söyleyerek, "Herhangi bir organ yetmezliği yok.
Ama ciddi gelişim geriliği var. Sıvı açığı var. Kilosu olması gerekenin çok altında. 17 kilogram. Boyu 138 santimetre ve kısa. Görüntü anlamında yaşıtlarını yakalayabilmesi zaman alacak. Bunu yavaş yavaş bir yıl içinde toparlayacağız.
Pediatri servisinde yatıyor. Travmaları göreceğiz. Önemli olan gelişme geriliği değil. Daha önemlisi ruhsal travmalar. Ona moral vermek, destek olmak gerekiyor. En önemlisi sevgi, hepimiz sevgi vermeliyiz. Devletimiz onu koruyacak. Gülüştük.Çok güzel ve gülümseyen bir çocuk. Gülümsüyor, bizimle iletişime geçiyor, bu çok olumlu. Çok mutlu oldum. Hiç okula gitmemiş, okuma yazma bilmiyor. 'Burada olmaktan mutluyum' dedi. Oyuncağa sevindi.
Yemek yediğini söyledi. Taze fasulye yemiş, çorba içip yoğurt yemiş. Çok hoşuna gitmiş yemek. Gülüştük hatta. Hiçbir canlının hak etmediği bu davranışı yapan insanların yanına kâr kalmasın" dedi.
ANNENİN EVİ DE ÇÖP EV ÇIKTI
Antalya'da, Kemerağzı Mahallesi'ndeki Gaye Sitesi'nde yaşayan ve komşularının şizofren olduğunu öne sürdüğü anne Yasemin A.'nın (48) evi de çöp ev çıktı.
Çok sayıda kedi-köpek de besleyen Yasemin A.'nın komşuları, evden gelen ağır kokudan şikâyet etti. Yasemin A.'nın, eve giden Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerine "Oğlumu krakerle besliyorum, gerek yok" diyerek Muhammet'i vermek istemediği öğrenildi.
Dün tekrar eve gelen ve inceleme yapan görevliler, rapor hazırlamak için Yasemin A. ile de görüştü. Evinde çok sayıda kedi-köpek besleyen Yasemin A. ise köpeklerinden birini gazetecilerin üzerine saldı.
Daha önce halk eğitimde ücretli öğretmenlik yapan Yasemin A.'nın, bir süre markette çalıştığı, son olarak işsiz olduğu ve muhtarlıktan maddi yardım istediği öğrenildi.
'EVE KİMSEYİ SOKMUYOR'
SABAH'a konuşan site yöneticisi Arzu Ağlamaz Toker, "3 yıldır bu sitede oturuyor. Komşularından uzun süredir daireden ağır kokular geldiğine ilişkin şikâyetler alıyoruz.Eve kimseyi sokmuyor. İçi çöp dolu. Çocuğun buraya getirildiğini duyunca buradaki evin de çok sağlıklı koşullarda olmadığını düşündüm, çevredeki insanları aradım. Yetkililer alıp götürdü" dedi. Komşu Osman Ergül de anne Yasemin A.'nın şizofren olduğunu öne sürdü.
KENDİ KIZI DA KORUMA ALTINDA
Polis tarafından dün merkez Osmangazi ilçesindeki Setbaşı'nda bir kafede otururken tekrar gözaltına alınan teyze Kamuran Pınar A., emniyetteki ifadesinde kardeşinin Manisa ve Uşak'ta bulunan çeşitli hastanelerde şizofreni tedavisi gördüğünü ileri sürerek, "Kardeşim, oğlunu 8-9 aylıkken anlaştığı bazı kişilere satmaya çalıştı.
Kendisine annem ve ben engel olduk. Oğlunu görmek istemiyordu. 8 yıl önce Uşak Kadın Sığınma Evi'nde yaşadığı bir olay sonrası hastaneye kaldırıldı. Ardından annem Asuman A.'ya, 'Çocuğu almazsanız, esirgeme kurumuna vereceğiz' diye telefon geldi.
Uşak'a gittik. Bursa'da birlikte yaşamaya başladık. Yani Cem, 1 yaşından beri benim yanımdaydı. Daha sonra çocuğu bizden almak istedi. Ben de bunun ancak bir pedagog eşliğinde ve profesyonel bir yardımla mümkün olduğunu söyledim. O bunu kabul etmedi.Buna sinirlenip çocuğu kaçırdığım iddiasıyla şikâyet etmiş. Kimsenin çocuğunu kaçırmadık. Mart 2019'da annem öldü. Muhammet, beni annesi biliyordu. 4-5 ay önce avukatımla telefonla görüşürken, Muhammet'i okula yazdıramadığımı ve kimliğini nasıl çıkartabileceğimi sordum.
Güncellenme Tarihi : 26.7.2022 12:29