Gündem
  • 25.4.2022 17:40

Bursa'da uçak kazası! Acı haber geldi... 2 pilot hayatını kaybetti

Bursa'da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir uçak düşerek yanmaya başladı. Uçağın düşmesi sonucu öğretmen pilot Furkan Ökten ve öğrenci pilot Murat Avşar hayatını kaybetti. Uçaktaki pilotların, havalandıktan kısa bir süre sonra anormal bir durum oluşunca iniş yapmak istediği öğrenilirken Ankara'dan özel bir kırım ekibinin bölgeye sevk edildiği bildirildi.

Olay, saat 15.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak’ta meydana geldi. Yunuseli Havaalimanı yakınında bulunan bölgeye tek motorlu Uçak düştü. Evlerin arasına düşen uçak alev aldı.

Bursa'da uçak düştü

Sokakta bulunan 5 araç da yanmaya başladı. Yangın nedeniyle zaman zaman patlamalar meydana geldi. Mahallede yaşayanlar ise panik yaşadı. İhbarla bölgeye çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

Son dakika: Bursada uçak kazası Acı haber geldi... 2 pilot hayatını kaybetti

2 PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Bursa’da tek motorlu uçağın düşmesiyle ilgili Vali Yakup Canbolat ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıklama yaptı. Vali Canbolat, “Ankara'dan özel bir kırım ekibi geliyor. Onlar teknik raporlarını verecekler. Şu an bir şey demek uygun değil. 2 ev ve araçlar zarar gördü. 2 pilot hayatını kaybetti. Teknik sebeplerle olduğunu düşünmekteyiz. Bu sivil eğitim uçağı. Sadece pilotlarımız vefat etti. Mahallede yaralanan yok. Başımız sağ olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Geçmiş olsun. İçinde 2 kişinin olduğu 'ultralight' tipi bir uçak. Mahallede yaralanan veya hayatını kaybeden yok. Patlamayla beraber araçlar yanmaya başlamış. Bunlar da park halindeki araçlarmış. Kısa bir zaman içerisinde detaylar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Son dakika: Bursada uçak kazası Acı haber geldi... 2 pilot hayatını kaybetti

ACİL DURUM EĞİTİMİ YAPACAKLARDI

Sivil eğitim uçağı olarak kayıtlara geçen UPT kuyruk numaralı Tecnam P2002JF tipi tek motorlu iki kişilik uçağın, havalandıktan kısa bir süre sonra, Yunuseli Havalimanının batı tarafında 500 metre yükseklikte motor emergency uçuş eğitimi yapacağını anons etti. Ancak anormal bir durum oluşunca kalkıştan kısa bir süre sonra diğer piste iniş yapacağını söyledi.

Son dakika: Bursada uçak kazası Acı haber geldi... 2 pilot hayatını kaybetti

Kalkıştan 3-4 dakikalık bir süre sonra uçak Bağlarbaşı Mahallesinde iki evin üzerine düştü. Evlerde ve sokakta hasar meydana gelirken, yaralanan olmadı. YBS firması Bursa’da sivil havacılık eğitimi veriyor.

Ağırlığı 750 kilograma kadar olan küçük uçaklar için özel uçuş eğitimi alınabiliyor. Ultralight Pilot Lisansı (UPL lisansı) denilen belgeyi sağlayan bu tarz eğitim kurumlarında, küçük uçaklarla şehir içerisindeki havalimanlarında eğitim uçuşları yapılabiliyor. Düşen UPT kuyruk işaretli İtalyan üretimi uçak da, 600 kilogramlık grupta yer alıyordu.

Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gümüşsoy da kaza ile ilgili, ''Uçak düşmüş, şu anda pilot ve yardımcı pilot herhalde hayatını kaybetmiş. Evlerde oturan vatandaşlarımızla ilgili net bilgi yok. Mahallemizin kalabalık olduğu bir bölge ve sokak. O anda dışarda kimsenin olmaması, uçağın evlere isabet etmemesi ayrı bir şans oldu. Net bilgi veremiyorum ama yaralı yok diye düşünüyorum.'' açıklamasında bulundu.
 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 25.4.2022 17:55

İLGİLİ HABERLER