Gündem
  • 26.4.2022 01:30

Bursa'daki uçağın düşme anı saniye saniye kameraya yansıdı

Bursa'da tek motorlu bir uçak yerleşim yerlerine yakın bir bölgeye düştü. Bir eve çarparak araçların üzerine düşen uçak alev aldı. Mahalle sakinlerinin büyük korku ve panik yaşadığı olayda, yanan uzakta art arda patlamalar meydana geldi. Yangını söndüren ekipler, eğitim pilotu Furkan Otkum ve öğrenci pilot Murat Avşar'ın yaşamını yitirdiğini belirlerken olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Ötey yandan uçağın düşme anının güvenlik kamera görüntüleri de ortaya çıktı.

SON DAKİKA | Bursa’da tek motorlu uçak düştü! Düşme anı saniye saniye kameraya yansıdı

Bursa'da TC-UTT T2002JF model 2002 tipi bir eğitim uçağı, eğitim uçuşu yaptığı sırada teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen sebeple Osmangazi İlçesi Bağlarbaşı mahallesine düştü.Bir eve çarparak araçların üzerine düşen uçak alev aldı.

SON DAKİKA | Bursa’da tek motorlu uçak düştü! Düşme anı saniye saniye kameraya yansıdı

UÇAĞIN DÜŞME ANI SANİYE SANİYE KAMERADA

Meydana gelen feci kazanın güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı.

VALİDEN AÇIKLAMA!

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa'da merkez Osmangazi ilçesi'nde Yunuseli Havaalanı'na yakın bir bölgede tek motorlu uçağın düşmesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Teknik sebeplerle olduğunu düşünmekteyiz konu araştırılacak. Sivil bir eğitim uçağıydı. 2 kişi vardı içinde pilotlarımız vefat etti. 2 evde ve 2 araçta hasar oluştu. Kazayı Ankara'dan gelecek kaza kırım ekibi tüm yönleriyle incelenecek.

Mahalle sakinlerinin büyük korku ve panik yaşadığı olayda, yanan uzakta ard arda patlamalar meydana geldi.Uçağın düşmesiyle birlikte büyük bir korku yaşayan mahalle sakinleri evlerinden çıkarak güvenli bölgelere kaçtı.

 

Güncellenme Tarihi : 26.4.2022 01:35

İLGİLİ HABERLER