Spor
  • 30.5.2015 22:20

Bursaspor Avrupa şansını elinin tersi ile itti

Spor Toto Süper Lig 34. hafta maçında Torku Konyaspor'u ağırlayan Bursaspor, sahasında oynadığı maçtan 0-0 beraberlikle ayrıldı ve Avrupa şansını elinin tersiyle itti.

Spor Toto Süper Lig 34. hafta karşılaşmasında Torku Konyaspor’u konuk eden Bursaspor, golsüz sona eren maçın ardından ligi 5. sırada tamamladı ve Avrupa biletini Başakşehir’e kaptırdı.

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Bursaspor ile Torku Konyaspor Bursa Atatürk Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen mücadelenin ilk yarısında iki ekip de pozisyon üretmek konusunda zorluk çekerken 43. dakikada ise sinirler gerildi. Serdar Aziz'ın yaptığı faulün ardından çıkan gerginlik güçlükle yatıştırıldı. Bu gerginliğin ardından Serdar Aziz ve Rangelov'u yanına çağıran Cüneyt Çakır, Serdar Aziz'e ikinci sarı karttan Rangelov'a ise direk kırmızı kart çıkardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Bursaspor topa sahip taraf olsa da bir türlü aradığı golü bulamadı ve karşılaşma 0-0 sona erdi. Bursaspor 90 dakikada rakibine karşı topla oynama yüzdelerinde %61'e %39'luk bir üstünlük sağladı.

Serdar Aziz bu karşılaşmada gördüğü kırmızı kart sebebiyle kupa finalinde takımını yalnız bırakacak.

Bursaspor bu sonucun ardından puanını 57 yaptı ve sezonu 5. sırada tamamladı. Konuk ekip Konyaspor ise sezonu 46 puanla tamamladı.

STAT: Bursa Atatürk
HAKEM: Cünet Çakır

BURSASPOR: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Ozan Tufan, Emre Taşdemir, Bekir Yılmaz, Traore (Dk. 46 Ertuğrul Ersoy), Bakambu (Dk. 86 Aziz Eraltay), Volkan Şen, Holmen (Dk. 72 Belluschi), Fernandao
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

TORKU KONYASPOR: Kaya Tarakçı, Ali Turan, Mehmet Güven, Ömer Ali Şahiner (Dk. 61 Campos), Ali Çamdalı, Volkan Fındıklı, Vukovic, Rangelov, Mehmet Uslu, Kenan Özer (Dk. 61 Hasan Kabze), Fuchs (Dk. 86 Vedat Bora)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

KIRMIZI KARTLAR: Dk. 43 Serdar Aziz (Bursaspor), Dk. 43 Rangelov (Torku Konyaspor)

SARI KARTLAR: Dk. 71 Campos, Dk. 83 Kaya Tarakçı (Torku Konyaspor)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:08

İLGİLİ HABERLER