Spor
  • 30.6.2010 16:39

BURSASPOR BAŞKANI: "ELLERİNDE OLSA ŞAMPİYONLUĞA DAVA AÇARLAR"

İHSAN ALTIKARDEŞ - REFİK FİDAN/BURSA

Yazıcı, şampiyonluk primini Bursa'nın ödemesini isterken, yeni bir proje başlatacaklarını herkesten katkı beklediklerini ifade etti. Yazıcı, transferde yanlış yapmamak istediklerini, 2 çok iyi oyuncu daha almaya çalıştıklarını kaydetti.

Maliye Bakanlığı'nın 3 ay boyunca kulübü denetlediğini de hatırlatan Yazıcı, "Konuşmak istemiyorum. Konuşursam zelzele olur" diye konuştu.

Başkan İbrahim Yazıcı, Bursa'daki yerel basınla, düzenlenen yemekte bir araya geldi. Yönetimin de katıldığı toplantıya Bursa'da bulunan ulusal ajansların, yerel gazetelerin, televizyonların muhabirleri ve yazarları katıldı.

Başkan Yazıcı toplantıda açıklamalar yaptı ardından da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin genel kurulun iptali yönünde aldığı kararla ilgili konuşan Yazıcı, "Davayı açanlar Bursaspor'un şampiyonluğunu bile dava ederler" dedi.
Bursaspor'da en uzun dönem başkanlık yapan kişi olduğunu belirten İbrahim Yazıcı, verdikleri sözün hep arkasında durduklarını ifade etti. Şampiyonluğun kendilerine uzak olduğunu ama her zaman zirve takımı olmak için mücadele ettiklerini anlatan Yazıcı, "Ben bunu iddia ettim. Allah'a çok şükür bunu da dediğim süre içerisinde başardım. Bu şampiyonlukta herkesin emeği var. Sizlerin de emeği var. O günlere döndüğümüz vakit Bursaspor bir borç batağındaydı. Şimdi o kadar çok laflar konuşuluyor ki.

Bu borç batağı öyle bir bataktı ki 5 milyon dolar temlik vardı. Arazimiz var. Üzerinde 67 tane icra vardı. Bankaya para yatıramıyorduk. Bunlarla karşılaştık. Böyle günlerden geçtik. Göreve gelmeden kısa süre önce Bursaspor'da para almadıkları için futbolcular antrenmana çıkmadı. Bursaspor tarihinde bir ilkti. Böyle bir dönemdeydik. Sonra, teknik kadroyla, arkadaşlarımızla iyi bir uyum içinde çalışmanın neticesini şampiyonlukla aldık. Bundan daha büyük bir mutluluk olabilir mi? Şunu da biliyorum ki herkes mutlu.

Biz bu sene öyle bir şampiyonluk elde ettik ki, herkes için bir şey konuşuldu. Tüm Türkiye'nin desteklediği şampiyonluk. Türkiye'nin her yerinde kutlamalar yapıldı. Şampiyonlukta iddialı olan Fenerbahçeliler bile siz olduğunuz için üzülmedik dediler" diye konuştu.

"GAZETE VE TELEVİZYONLARDA BOY GÖSTERMEDİM"

Şampiyonluklarının sadece Bursa açısından değil, Türkiye futbolu tarafından da unutulmayacağını belirten Yazıcı, "Bunları yaparken hiç popülizm yapmadık. Buradaki arkadaşların birçoğu beni iyi tanıyor. Çok az konuştuk. O da sitemizden yaptığımız ufak tefek açıklamalar. Gazete sütunlarında, televizyonlarda boy göstermedim. Bana kırgın olanlar da var. Bursa medya yönüyle uygun bir yer. Birine söyleyip, birine söylememek doğru değil. Dolayısıyla suskun kaldım. Ama bu konuşma özürlülüğü değil tabi.

Ben her zaman her yerde, her platformda cevap verebilecek kadar hem medeni bir insanım, hem de donanımlıyım. Tabi bu işi yaparken bir uyum gerekli. Bu iş bir kişinin başarısı olamaz. Ben bu işin başıyım ama bu kadro çok geniş. Bu herkesin başarısı" dedi.

"BURSA'DA SENARYOLAR EKSİK OLMUYOR"

Bursaspor'un 09 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirilen genel kurul ile ilgili Bursa 1. Asli Hukuk mahkemesine açılan davanın sonuçlanması ve alınan iptal kararı ile ilgili açıklamalarda bulunan Yazıcı, "Buraya gelirken öğrendim. Bursa'da senaryolar eksik olmuyor. Kongre sürecini başlatmak istiyorlar. Bununla ilgili de mahkeme karar vermiş. Ne kadar sürer bilmiyorum. Ama şunu söylemek istiyorum, burada sizlere çok büyük görev düşüyor.

Ben bugün varım yarın yokum. Bakın Bursaspor'da bir birlik beraberlik
yakalanmış, karşılığında şampiyonluk gelmiş. Buraya gelmek ve burada kalmak çok zor. Bundan sonra Bursa'yı ve Bursaspor'u seven tüm kalemlerin bazı şeylere dikkat etmeleri gerektiğine inanıyorum. Bursa büyük şehir. Bursaspor'da en büyük şehir kulübü. Eğer Bursaspor bu zirve mücadelesinde devamlılığını sürdürürse ki bu sene en önemli senesidir, bu sene herkes şampiyon ile karşılaşacağını biliyor. Onun için ben hepinizden rica ediyorum. Birilerini sevmeyebilirsiniz. Ama ben diyorum ki Bursaspor'u sevin.

Bursaspor'da maalesef böyle Bursaspor'u karıştırmak isteyen, buradan nemalanmak isteyen insanlar var. Ben eminim ki bırakın bugünkü mahkemeyi, bunlar ellerinde olsa Bursaspor'un şampiyonluğunu bile dava ederler. Onun için ne diyeyim ki yani" diye konuştu.

"MALİYE BAKANLIĞI 3 AY BOYUNCA İNCELEDİ"

Geçtiğimiz sezon Bursaspor tarihinde ilk defa Maliye Bakanlığı müfettişleri tarafından incelendiğini ve incelemelerin üç ay sürdüğünü belirten Yazıcı, "Kimler inceledi görmedim, tanımıyorum. Tabi 3 ay sonra çıkan raporda her şeyin doğru olduğu rapor edildi. Ben bunların tamamen bir kasıt üzerine olduğunu söyleyebilirim. Biz ne gibi süreçlerden geçerek buraya geldik. En son, şampiyonluk havasına girildi, sonunda da ipi göğüsledik stat konusu ortaya çıktı. Herkes bir şey söylüyor tabi. Biz bunu gördük.

Daha önce gerekli müracaatları yaparak müsaadeleri aldık. Eğer biz bu müsaadeleri almasaydık ve yönetimde biz bu stadı ne pahasına olursa olsun yapacağız demeseydik bugün Bursaspor hiçbir şekilde Bursa'da Şampiyonlar Ligi maçlarını oynayamazdı. Bu ayıp da ne olurdu bilmiyorum ama hiç hoş olmayan şeyler olacaktı. Gece gündüz çalışarak bugün bu stadı bırakın Şampiyonlar Ligi'ni lig maçlarına yetiştireceğiz. Stadımız bittiği gün çok güzel bir karar aldığımızı hep beraber göreceğiz. Biz tribünlere oynamadık.

Laf lı olan Fenerbahçeliler bileüretmedik iş ürettik. Allah'a çok şükür neticesini de şampiyonluk ile aldık" dedi.

"ŞAMPİYONLUK PRİMİNİ BURSA ÖDESİN "

Bir basın mensubunun, 'Şampiyonluk primi neden açıklanmıyor?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Yazıcı, "Neden paylaşayım onu. Tabi ki ciddi bir şampiyonluk primini vermemiz lazım. Ama bu vesileyle sizlere bir şey açıklamak istiyorum. Bursa bu kadar büyük bir şehir. Sanayisiyle, turizmiyle. Böyle bir şehir herhalde Bursaspor'un bu şehre vicdan olarak, marka olarak büyük bir değer kattığını biliyoruz. Dolayısıyla, şimdi bir çalışma yaptık. Önümüzdeki günlerde Bursaspor'un şampiyonluk öyküsünü de içine alan bir kitap çıkaracağız. Tüm Bursa'ya dağıtacağız. Ondan gelecek gelirleri havuz yapacağız. Bu şampiyonluk primini Bursalı ödemeli diyorum.

Ödeyeceklerini de tahmin ediyorum. Bazı rakamlar konuşuluyor. Bakın bir Guiza'nın bedeli Bursaspor'un neredeyse geçen sene tamamıydı. Biz şimdi Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız. Burada oynamanın bir bedeli var. Herkes transfer diyor. Alıyoruz ama, bazı şeylerden ağzımız yandı biliyorsunuz. Hata yapmamak için dikkatli davranıyoruz. İyi diye alıyorsunuz maalesef olmuyor.

Biz de geçen sene hiç kimsenin beğenmediği Tadeu kendi ülkesinde harikalar yapıyor. Eğer vizyonunuz zirveyse bunun bedelinin karşılığı ciddi bir finansman. Onun için tüm Bursa'nın bu işe sahip çıkması lazım. Bizim her şeyimiz şeffaf. İnanıyorum ki Türkiye liglerindeki en şeffaflardan biriyiz. O bakımdan medya olarak da sizlere de bu işte görev düşüyor. Bursaspor'a bir katkıdır. Şampiyonluk primini Bursa ödesin" şeklinde konuştu.

"ATATÜRK STADINDA TEL ÖRGÜLERİ KALDIRACAĞIZ"

Yeni bir stadın önümüzdeki yıllarda Bursa'ya yapılacağını ve faydası olacağını belirten İbrahim Yazıcı, "İzmir bunu 20 sene evvel yapmış. Seyirci profilimiz geçtiğimiz senelere göre çok farklı. Fair-play almak Bursaspor için rüya gibi bir şeydi. Bunu daha önce birine söyleseniz gülerlerdi. Ama oldu. Demek ki insanlar iyi yönlendirilirse bu da olabiliyormuş. Şimdi yeni statta tel örgüleri kaldıralım mı diye düşünüyorum. Risk ama düşünüyoruz" dedi.

"2 TRANSFER YAPACAĞIZ"

Bursaspor'un kadro zenginliğine ihtiyacı olduğunu anlatan Başkan Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Haftada 3 maç oynayacağımız için kadro zenginliğine ihtiyacımız var.
Bununla ilgili çalışmalarda iki tane transferi gerçekleştirdik. Onun haricinde ufak transferimiz var. Sanıyorum bugünlerde 2 tane daha olur ve bu işi kapatırız. Ama bunları hiçbir zaman açık açık ifade etmedik. 2 tane iyi oyuncu alacağız. Ama en önemli transfer kadromuzu korumak"
Başkan Yazıcı, Bursaspor'u şirketleştirip halka açmak gibi niyetleri olduğunu, yeni üyeleri ise yakın zamanda görüşeceklerini ve camiayı büyüteceklerinin müjdesini verdi. Yazıcı, bugün gelinen noktada Bursaspor'un kimseye borcunun olmadığını, herhangi bir temliğinin de bulunmadığını kaydetti. Başkan Yazıcı, her taraftar olduğu gibi Şampiyonlar Ligi mücadelesinin kendisini de heyecanlandırdığını kaydederek, "Tabi ki ben herkesten daha çok heyecanlanıyorum. Zaten heyecan olmazsa başarı olmaz" şeklinde konuştu.

Başkan İbrahim Yazıcı, bir gün bildiklerini açıklayacağını ama bunun görevden sonra olduğunu kaydederek, "K lı olan Fenerbahçeliler bileonuşursam zelzele olur. Ancak Bursaspor'un menfaati için susuyorum" şeklinde konuştu.

AVUKAT ÖZTÜRK YAZICI'NIN AÇIKLAMASI

Mahkeme kararını değerlendiren ve açıklamalarda bulunan Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Öztürk Yazıcı ise şunları söyledi:

"Bugün Bursa 1. Asli Hukuk mahkemesinde görülen davada Bursaspor Kulübü'nün 2009 yılında icra ettiği genel kurulun tüm sonuçlarıyla iptaline, ardından da bu iptal kararının karar kesinleştikten sonra yürürlüğüne karar verildi. Bu dava 2009 yılındaki genel kuruldan hemen sonra 1 ay içerisinde Bursaspor'da da bir dönem başkanlık yapmış Recep Günay açmış. Duruşmalara girip çıkıyorduk. 75 TL ödemedikleri için bir grup arkadaş, kulüpten tüzüğümüz gereği üye kayıtları silinmişti. Dava buydu.

Gerekli kişilerle görüştük. Şöyle bir hukuki durum var. Üyelik aidatı ödenmemesi nedeniyle dernekten bir üye ihraç edildiği zaman eğer tüzüğünüzde bu belirtiliyor ise burada genel kurulun onay kararına ihtiyaç yok. Tabi savunmalarımızı yaptık. En son ben 1 klasör evrak götürdüm. Hiçbir endişemiz yoktu. Bilirkişi bile usulsüzlük yok diyordu. Reddini bekliyordum. Sıradan bir davaydı. Ama iki dudak arasından çıkan bir karar. Kesinleşirse o zaman saygı duyarım. Şu an saygı duyma mecburiyetinde değilim. Yargıtay denetimi diye bir
şey var. Bazı kararlar ders maiyetinde geri gönderiliyor. Bizi fiilen etkileyen bir durum yok. Hukuki süreç devam ediyor. Belki de aslında yeni başladı. Tertemiz hukuki savunmamız yaptık. Kimsenin kapısına gitmedik."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER