Spor
  • 7.5.2013 14:24

Bursaspor Başkanı hayatını kaybetti!..

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, yoğun bakımda tutulduğu hastanede yaşamını yitirdi.

KALP krizi geçiren ve tedavisine pazar sabahından bu yana devam edilen Bursaspor Kulübü Başkanı 66 yaşındaki İbrahim Yazıcı, kurtarılamadı.

Cumartesi akşamı oynanan Orduspor maçından sonra takımla birlikte saat 02.00'de Bursa'ya dönen İbrahim Yazıcı, Kültürpark'taki bir çay bahçesinde bir süre oturduktan sonra evine gitmek üzere yola çıktı. Yolda kalp krizi geçiren Yazıcı, hemen Bursa Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. Duran kalbi yoğun çaba ile çalıştırılan ve pazar sabahından bu yana hastanenin yoğun bakım ünitesinde bulunan Yazıcı bugün öğle saatlerinde kurtarılamadı.

BURSASPOR Kulübü Başkanı ve işadamı İbrahim Yazıcı, kalp krizi sonucu pazar gününden bu yana tedavi gördüğü hastanede bugün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi.

Cumartesi akşamı oynanan Orduspor maçından sonra takımla birlikte saat 02.00'de Bursa'ya dönen İbrahim Yazıcı, Kültürpark'taki bir çay bahçesinde bir süre oturduktan sonra evine gitmek üzere yola çıktı. Yolda kalp krizi geçiren 66 yaşındaki İbrahim Yazıcı, hemen Bursa Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. Duran kalbi yoğun çaba ile çalıştırılan ve pazar sabahından bu yana hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören İbrahim Yazıcı bugün saat 13.40'ta vefat etti.

BAŞHEKİM AÇIKLADI

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın vefat haberini Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nadir Şener verdi. Prof. Dr. Şener, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, pazar günü hastanemize kalp durması ile gelmişti. Yoğun bakım sürecinden geçti. Hayati riski hep devam etti. Sabah 06.30'da kalp durmasını yeniden yaşadık. Ama durumu kritikleşerek devam etti. 13.40 itibariyle İbrahim Yazıcı'yı kaybettik. Ailesine, sevenlerine ve tüm Bursaspor camiasına baş sağlığı dileriz. Elimizden geldiğince gayret sarf edildi ama maalesef kaybettik."

PERŞEMBE GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Tedavi gördüğü hastanede bugün ölen Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, 9 Mayıs Perşembe günü toprağa verilecek. Başsağlığı mesajı yayınlayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yazıcı için 9 Mayıs Perşembe günü Atatürk Stadyumu’nda tören düzenleneceğini bildirdi. Stadyumdaki törenden sonra Yazıcı’nın cenazesi Ulu Camii’nde öğle vakti kılınacak namaz ardından Emir Sultan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

BURSASPOR CAMİASI YASTA

Bursaspor’un büyük başarılarında imzası bulunan İbrahim Yazıcı’nın ölümü yeşil- beyazlı camiayı yasa boğarken, spor kamuoyunda da büyük üzüntü yarattı. Yazıcı’nın ani kaybını Bursaspor’un resmi internet sitesi 'Seni unutmayacağız' büyük başkan anonsuyla duyurdu. Taraftar siteleri de üzücü haberi siyah başlıklarla yazdı.

Başhekimi Prof. Dr. Nadir Şener'in Yazıcı'nın kurtarılamadığını açıklamasını dinleyen ailesi, yakınları, Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Kaptan Ömer Erdoğan, eski teknik direktör Ertuğrul Sağlam, eski menajer Adil Cenkçiler, Bursaspor yönetim kurulu üyeleri, futbolcular ve Bursaspor tribün liderleri, çok sayıda Bursaspor taraftarı gözyaşlarına boğuldu. 

BURSASPOR İKİNCİ BAŞKANI: "HEP ŞAMPİYON BAŞKANIMIZ OLACAK"

BURSASPOR Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesine çcok üzüldüklerini belirten 2'nci Başkan Recep Bölükbaşı, "Onu hep Şampiyon Başkan olarak hatırlayacağız" dedi.

İkinci Başkan Recep Bölükbaşı, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"GÖREVİ BAŞINDA ÖLEN İLK BAŞKAN"

"Çok değerli başkanımız, ağabeyimiz, dostumuz, şampiyon başkanımız sayın İbrahim Yazıcı'yı kaybettik. Çok üzgünüz. Başta ailesine, yönetim kuruluna, Bursaspor taraftarına, Bursamız'a başsağlığı diliyoruz. 3 günden beri başında bir ümit bekledik. İçimizde hissettik. Sürekli onurlu ve dik duran başkanımız vardı. Daha önceden de bir kaç kez sıkıntılar yaşamıştı. Şaka yapıyor diye düşündük. Ama bu sefer bizi gerçekten derinden üzdü. Görevi başında vefat eden ilk başkandır. Kendisinden sonra çok zor olacak. Göreve geldiğimizden beri bizlere çok güzel hedefler gösterdi. Başarıları nasıl yakalanacağını anlattı. Onların neticesinde de Bursaspor şampiyon oldu. Bursaspor kamuoyu onu şampiyon başkan olarak anacaktır. Biz yönetim kurulu olarak kendisinden çok şeyler öğrendik. Hedefleri vardı. Prensipleri vardı. Çok zor bir durum. Tekrar başımız sağolsun. Ailesiyle yaptığımız görüşmeler neticesinde perşembe günü saat 10.30 gibi Atatürk Stadı'nda tören yapacağız. Onun akabinde öğlen namazına müteakip Ulu Cami'de cenaze namazını kılıp, Emirsultan mezarlığına defnedeceğiz."

KARAMAN: "ÖNEMLİ OLAN YAŞARKEN ANLAŞILMASI"

Bursaspor teknik direktörü Hikmet Karaman ise, "Ordu deplasmanında, (Benim nasıl adam olduğum öldükten sonra anlaşılacak) dedi. Önemli olan yaşarken anlaşılması. Şimdi biz başkanımızla ilgili çok önemli şeyler konuşuyoruz. Büyük adam diyoruz. Türk futbolu, büyük bir değerini kaybetti. Türk futbolunun başı sağolsun. Yakınlarına ve ailesine de başsağlığı diliyoruz. Bursa şehri, BUrsaspor taraftarı başkana yapacağı görevi yerine getirmeli" diye konuştu.

KAPTAN ÖMER ERDOĞAN: "BAŞIMIZ SAĞOLSUN"

Bursaspor kaptanı Ömer Erdoğan, gözyaşları arasında çok üzgün olduklarını ifade etti, "Hepimizin başı sağolsun. 3 gündür hepimiz dua ettik. Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine sabır diliyorum. Gerçekten insan şu durumda konuşmak bile istemiyor. Takım arkadaşlarım adına birkaç kelime söylemek istedim" dedi.

ERTUĞRUL SAĞLAM: "BÜYÜK ADAMDI"

Bursaspor'un eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ise şöyle konuştu:

"Türk futbolunun, Bursa şehrinin, Bursaspor camiasının başı sağolsun. Mekanı cennet olsun. Onu sevenlere Allah sabır versin. İbrahim Yazıcı büyük adamdı. Onun büyüklüğü Bursaspor'u 5'inci büyük yaptı. 4 sezon içinde güzel günler yaşadık. Türk futboluna altın harflerle yazılacak başarılara imza attık. Bu da hayat. Bir şekilde son buluyor. Hepimiz çok üzüldük. Bundan sonra yapılması gereken şey dua etmek. Futbolcu kardeşlerimizin de bundan sonraki dönemde İbrahim Yazıcı'yı yattığı yerde rahatlatacak mücadeleyi ortaya koymaları. İbrahim Yazıcı ile ben 4 sene geçirdim. Onu yaşadım. Üzüntümüz çok büyük."
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER