Sağlık
  • 28.8.2020 23:35

Burun ucu dolgusu kalıcı mı?

Ameliyatsız estetik uygulamaları arasında önemli bir yeri bulunan 'burun dolgusu'; burnun kemerli olması, burun ucu düşüklüğü, travma sonrası kırık ile çökme ve burundaki simetri bozukluklarından yakınanların tercihi oluyor.

Burun estetiği, orantılı ve düzgün bir yüz görüntüsünün en önemli unsurlarından biri. Günümüzde sıkça tercih edilen uygulamalardan biri ise burun dolgusu.

Burun dolgusunun kalıcılığı uygulanan yönteme göre farklılık gösteriyor. Hyaluronik asit ile yapılırsa 6 ay-1 sene kadar, yağ enjeksiyonu ile yapılırsa 2-3 sene, kök hücre destekli yağ enjeksiyonu ile yapılırsa yaklaşık 5 sene boyunca etkisi devam ediyor.

Burun dolgusunun avantajı nedir?

Burun dolgusunun en büyük avantajı ameliyatsız uygulanması. Zorunlu olarak Rinoplasti (burun ameliyatı) ya da Tipplasti (burun ucu ameliyatı) yapılması gerekmeyen durumlarda, dolgu sayesinde cerrahi müdahale olmadan burna istenilen form verilebiliyor.

Burun ucu dolgusu nasıl yapılıyor?

Burun ucu dolgusu, hyarülonik asit içeren dolgu malzemesinin çok ince bir enjektör yardımı ile uygulandığı bir ameliyatsız estetik yöntemidir. Anestezi altında yapılmasına gerek olmadığı için birebir burnunun şeklini görebilir ve bir sorun olduğunda doktorunuza bu konuyu iletebilirsiniz. Enjeksiyon öncesi buruna uyuşturucu bir krem sürülerek enjektörün hissi azaltılır ve herhangi bir acı ya da ağrı hissi yaşanması önlenir.

Kimlere burun dolgusu yapılmaz?

Kulak Burun Boğaz veya Dermatoloji uzmanı tarafından konulan bir yasak olmadıkça, isteyen herkes burun dolgusu yaptırabilir. Dolgu uygulaması herhangi bir risk taşımaz.

Burun dolgusunda iyileşme süreci nasıldır?

Burun dolgusu hyaluronik asit ile yapılır ise iyileşme süreci gerektirmez, hasta muayenehaneden çıkar çıkmaz normal hayatına döner.

Yağ enjeksiyonu ya da kök hücre destekli yağ enjeksiyonu ile yapılırsa, liposuction yöntemiyle vücuttan bir miktar yağ da alınacağından, tam olarak iyileşilmesi 2-3 hafta sürer.

Burun dolgusu fiyatları

Burun ve burun ucu dolgusu fiyatları belirlenirken, hangi yöntemin kullanılacağı ve kişinin estetik görünümü sağlayacak olan ihtiyacına göre karar verilmesi gerekecektir.

Güncellenme Tarihi : 28.8.2020 23:36

İLGİLİ HABERLER