Dünya
  • 29.6.2007 07:50

BUSH, İSLAM DÜNYASINDAKİ ABD KARŞITLIĞI İÇİN DÜĞMEYE BASIYOR!..

ABD Başkanı Bush, Müslüman dünyasında giderek tırmanan Amerikan karşıtlığıyla mücadele amacıyla İslam Konferansı Örgütü nezdinde özel elçi görevlendirecek.

ABD Başkanı George Bush, İslam ülkeleriyle ilişkileri geliştirmek ve ABD’nin bu ülkelerin gözündeki imajını düzeltmek için, İslam Konferansı Örgütü’ne (İKÖ) elçi atayacağını açıkladı. Bush, içinde bir camiyi de barındıran başkent Washington’daki İslam Merkezi’nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Özel elçimiz, Müslüman ülkelerin temsilcilerini dinleyecek, onlardan bilgi alacak ve onlarla ABD’nin görüş ve değerlerini paylaşacak. Bu, saygılı bir diyalog ve sürekli bir dostluk çerçevesinde Müslüman ülkelere çıkarlarımızı anlatmak için bir fırsat olacak. ABD ve amaçları hakkında soruların sorulduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bizi anlamak isteyenlerin, buradan daha uzağa bakmaya ihtiyacı yoktur."

İslam Merkezi’nin, sinagog, protestan, katolik ve ortodoks kiliseleriyle Budist tapınağının bulunduğu cadde üzerinde yer aldığını hatırlatan Bush, "Her bir ibadethane, inananları tarafından özgürce kullanılıyor ve hepsi de yan yana, barış içinde yaşıyor" diye konuştu. Bush, konuşmasında İran ve Suriye’yi siyasi ve dini baskı yapmakla suçladı.

Henüz adı belirlenmeyen özel elçi, İKT ile bir irtibat görevlisi olarak çalışacak.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER