Dünya
  • 19.8.2009 00:01

BUSH'A KIZAN MÜBAREK OBAMA İLE GÖRÜŞTÜ

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama ve Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, ABD'nin başkenti Washington'da bir araya geldi.
Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşmeden sonra gazetecilere yapılan ortak açıklamada Obama, İsrail'in Batı Şeria'da yerleşim birimleri kurulmasına izin vermeyi durdurması yönünde ABD'nin çağrılarına kulak vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İsrail ve Filistin'i müzakere masasına döndürme çabalarında cesaret verici işaretler olduğunu belirten Obama, ilerleme kaydedilmesindeki yardımlarından dolayı Mübarek'e teşekkür etti.
Hüsnü Mübarek ise ''Doğru yönde ilerliyoruz'' diyerek, İsrail ve Filistin'in barış görüşmelerine dönmesi durumunda Arap ülkelerinin yardıma hazır olduğunu ifade etti.
3. kez bir araya gelen iki liderin, Obama'nın öncelikli dış politika konusu olan Orta Doğu barış süreci üzerinde durduğu belirtildi.
ABD'yi 2004 yılından bu yana ilk kez ziyaret eden Mübarek'in, Mısır'da insan hakları eleştirisi nedeniyle ABD eski başkanı George W. Bush ile arası açılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER