Gündem
  • 2.12.2023 22:17

Bütün ailesini kaybeden İsrailli Netanyahu'ya verdi veriştirdi..

İsrail bombardımanında tüm ailesini yitiren rehine Yarden Bibas'tan Netanyahu'ya acı dolu çağrı...

Hamas tarafından yayınlanan bir videoda, Yarden Bibas adlı İsrailli rehine Başbakan Netanyahu'ya seslendi. Bibas, kendisiyle beraber esir tutulan eşi ve çocukları Ariel (4 yaşında) ve Kfir (10 aylık) ölümünden Netanyahu'yu sorumlu tutarak onu ailesini bombalamakla suçluyor.

https://arabicpost.net/wp-content/uploads/2023/11/33333-1170x600.png

Direnişin İsrailli tutsağı Yarden Bibas - iletişim siteleri

İsrail bombardımanında tüm ailesini yitiren rehine Yarden Bibas'tan Netanyahu'ya acı dolu çağrı...

Tüm ailesini yitiren çaresiz adam videoda Başbakan Netanyahu'ya şu şekilde sesleniyor: "Ailemi bombaladınız. Onlar benim hayatımdaki her şeyimdi. Onları eve getirin, İsrail'de gömülmelerine izin verin, size yalvarıyorum."

İSRAİL CENAZELERİ ALMAYI REDDEDİYOR

Video öncesinde Hamas'tan yapılan açıklamada, "tutuklu Yarden Bibas düşman uçaklarının karısını ve iki çocuğunu öldürdüğünü öğrendi. Hamas, cenazeleri İsrail'e nakletmeyi teklif etti ancak İsrail şu anda cenazeleri almayı reddediyor." denildi.

Görüntülerde Gazze'de rehin tutulan Yarden, loş ve tanınmaz bir ortamda oturuyor ve dikkatle kameraya bakıyor. Siyah bir tişört giyen ve gür bir sakal bırakan Yarden'in görüntüsünün yan tarafında eşi ve çocuklarının fotoğrafı yer alıyor.

ARKA PLAN

Aile 7 Ekim'de Nir Oz kibbutzundan kaçırılmıştı. Şimdi ise Yarden dışında tüm ailenin İsrail'in Gazze'ye düzenlediği bombardımanda hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'ndan yapılan kısa açıklamada üç kişinin "İsrail ordusunun bombardımanında öldüğü" belirtildi. Şimdiye kadar, kaçırılan ve Gazze'de rehin tutulan baba Yarden hakkında herhangi bir bilgi yoktu. Netanyahu'nun Bibas ailesinin İsrail'deki fertleriyle görüştüğü ve güvenlik güçleri tarafından yürütülen soruşturmaların devam ettiğini vurguladığı bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 2.12.2023 22:34

İLGİLİ HABERLER