Medya
  • 26.6.2022 02:23

Büyük skandal!.. Avrupalı başkanların Kiev ile yaptığı görüşmeye yapay zeka girdi

Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey ile Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko internet üzerinden toplantı yaparken, Giffey’in karşısındaki kişinin Klitschko kılığına giren başka biri olduğu tespit edildi.

Berlin Belediye Başkanı, sahte Kiev belediye başkanı ile görüştü

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken, Almanya'nın Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey ile Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko arasında video konferans yoluyla görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede sahte Klitschko'nun Berlin'deki Ukraynalı mültecilerin durumunu ve onlar için yardım kampanyaları düzenlenip düzenlenmeyeceği ile ilgili sorular yöneltti. Ancak kısa süre sonra görüşmedeki adamın Klitschko olmadığı anlaşıldı. Giffey olayın ardından yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki dijital ortamlarda güveni sarsma, Ukrayna ortaklarının ve müttefiklerinin itibarını sarsmak için çevrimiçi de dahil olmak üzere tüm araçlar kullanılıyor" dedi.
Berlin Senato Sözcüsü Lisa Frerichs de yaşanan ilginç olay üzerine kamuoyuna açıklama yaparak, yaklaşık yarım saat süren görüşmede Berlin belediye başkanının aslında Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko ile değil ona benzeyen biri ile görüşme yaptığını söyledi. Yaşanan durumu, "Derin bir sahtekarlık" sözleriyle aktaran Frerichs, Devlet Kriminal Dairesi tarafından olayın araştırıldığını söyledi.

Büyükelçi tarafından teyit alındı

Olayın ne şekilde ortaya çıktığı konusunda ise Frerichs başka detaylar verdi. Şüphe üzerine Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andriy Melnyk ile temasa geçildiğini aktaran Frerichs, "Başkanın muhatabının Vitali Klitschko olmadığına dair şüpheler vardı. Görüşmenin ilerleyişi ve konunun belirlenmesi konusunda Berlin tarafında şüpheler oluştu. Muhatabın Klitschko olmadığı Ukrayna Büyükelçisi Andriy Melnyk tarafından teyit edildi" ifadelerini kullandı.

"Yapay zeka kullanıldığına dair şüpheler var"

Öte yandan, Berlin tarafı muhatabın Klitschko'yu taklit eden biri olarak tanımlarken hem Alman medyası hem de Batı medyası ortaya yapay zeka iddialarını attı. Devlet Kriminal Dairesi'nin hala soruşturduğu olayda internet korsanlarının Klitschko'ya benzer sanal bir karakter oluşturduğu iddia edildi. Yapay zeka yöntemiyle oluşturulduğu iddia edilen karakterin kim olduğu veya kimler tarafından yapay zeka yöntemiyle oluşturulduğunun tespiti için çalışıldığı aktarıldı.

Kiev Belediye Başkanı, Rusya'yı Ukrayna halkına yönelik etnik temizlik  yapmakla suçladı

AVRUPA'DA 3 BELEDİYE BAŞKANI AYNI ŞEKİLDE ARANMIŞ

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in belediye başkanı Cumartesi günü, bir sahtekarın kendisi gibi davrandığı ve gerçek Vitali Klitschko ile görüntülü görüşme yaptıklarına inanarak kandırılan üç Avrupalı ​​belediye başkanı da dahil olmak üzere diğer yetkililerle iletişim kurduğu konusunda uyardı.

Klitschko, Alman gazetesi Bild’e verdiği demeçte, “Saçma şeyler söyleyen sahte bir Kiev belediye başkanı, Avrupa’daki birçok belediye başkanıyla temasa geçti” dedi. “Bu suç enerjisidir. Bunun arkasında kimin olduğu acilen araştırılmalıdır.”

Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey’in ofisi, Cuma gecesi, ünlü Kiev belediye başkanının yorumları ve soruları onu şüphelendirdikten sonra onunla yaptığı görüşmeyi kısa kestiğini tweetledi. Ofisi detaylandırmadan, “Konuşmanın seyri ve konuların belirlenmesi” Giffey’i ihtiyatlı hale getirdi.

Ofis, hem Alman başkentinin belediye başkanını hem de sahte Klitschko’yu büyük ekranda gösteren bir fotoğraf yayınladı. Başlangıçta, “video konferansın gerçek bir kişiyle gerçekleştirilmediğine dair hiçbir kanıt yoktu. Görünüşe göre, derin bir sahte. ”

Giffey’in ofisinden yapılan açıklamada, polisin olayı araştırdığı belirtildi.

Madrid Belediye Başkanı José Luis Martínez-Almeida da Cuma günü Klitschko olduğunu iddia eden biriyle görüntülü görüşmeyi yarıda kesti. İspanya başkentinin belediye başkanı, Kievli mevkidaşı ile konuşmadığından şüphelendi ve polise şikayette bulundu.

Avusturyalı kamu yayıncısı ORF, Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’in bu hafta başında sahtekarla görüşmesini herhangi bir şüpheli davranış fark etmediği için bitirmediğini bildirdi.

Ludwig, “Görüşmede zor konular tartışılmadığından, bu belirli bir durumda kesinlikle can sıkıcı ama büyük bir sorun değil” dedi.

Aramaların arkasında kimin olduğu veya belediye başkanlarını Klitschko ile iletişim kurduklarını düşündürmek için hangi araçların kullanıldığı belli değildi.

Cumartesi günü, Berlin belediye başkanı dolandırıcıyla karşılaşmasının “gelecekte daha da dikkatli ve şüpheci olmamız gerekeceği” anlamına geldiğini söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı dört aylık savaşına atıfta bulunarak, sahte bir Klitschko’nun kullanımını “modern bir savaş aracı” olarak nitelendirdi.

Kiev’in gerçek belediye başkanı ayrıca Rusya’nın Ukrayna’daki savaşıyla da bağlantı kurdu.

“Arkadaşlar! Klitschko, Telegram mesajlaşma uygulamasında bir gönderide, “Düşman pes etmiyor ve tüm cephelerde – özellikle dezenformasyon yoluyla, Ukraynalı politikacıların itibarını sarsarak – savaşıyor” dedi. yardım edilsin.”

Bild’e verdiği demeçte, diğer Avrupalı ​​yetkilileri, ofisini temsil ettiğini iddia eden birileriyle temasa geçerse dikkatli olmaları konusunda uyardı. “Lütfen gelecekte randevuların benim tarafımdan nasıl ayarlandığına dikkat edin. Resmi görüşmeler sadece resmi kanallardan geliyor” dedi.

Güncellenme Tarihi : 26.6.2022 02:47

İLGİLİ HABERLER