Asayiş
  • 29.4.2021 11:29

Çakarlı magandaya bir dava daha!

İstanbul'da çakarlı aracıyla yolunu kestiği adamı bıçaklayan Muhammet Enes Uysal hakkında yaraladığı adamın 30 bin lirasını da çaldığı iddiasıyla "silahla yağma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle bir dava daha açıldı. CNN TÜRK ekibinden Ceylan Sever ile Ümit Sertabipoğlu'nun özel haberi.

Olay geçtiğimiz ağustos ayında İstanbul Hadımköy'de meydana geldi. 19 yaşındaki Muhammet Enes Uysal, trafikte kendisine yol vermeyen Dadaş Aras ile tartışmış onu 6 yerinden bıçaklamıştı. O saldırı esnasında Dadaş Aras cep telefonuyla kayıttaydı. Kendine polis süsü veren çakarlı saldırgana “silahla yağma” suçundan bir dava daha açıldı.
Dadaş Aras arabasındaki 30 bin lirasını da Muhammet Enes Uysal’ın çaldığını ileri sürdü. Şikayetçi oldu, ancak savcılık takipsizlik kararı verdi.

Bu sırada Uysal hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, "hakaret", "kasten öldürmeye teşebbüs", "ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarından dava açıldı. Savcı mütalaasında indirimsiz 34 yıl 4 ay hapis cezası istedi.

Duruşmaya gelen bir görgü tanığı sanık Uysal'ın Dadaş Aras’ın aracından ruhsatını ve anahtarını aldığını söyledi. Bu süreçte Aras’ın avukatı Bünyamin İnce 30 bin lirayı Muhammet Enes Uysal’ın çaldığını ileri sürerek verilen takipsizlik kararına itiraz etti.

Bunun üzerine Muhammet Enes Uysal hakkında “silahla yağma” suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle ikinci bir dava açıldı. Ek iddianamenin asıl davayla birleştirilmesi istendi. Muhammet Enes Uysal önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Ağır yaralanan Aras, sürünerek yoldan geçen bir araçtan yardım istedi. Kan kaybından bilincini kaybeden Aras, hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı, hayati tehlikeyi atlattı. Çeşitli suçlardan 6 kaydı olan, hakkında yakalama kararı çıkarılan Uysal’ın ev ve işyerlerine baskın yapıldı ancak izine rastlanmadı.

SATIŞA ÇIKARDI

Muhammed Enes Uysal, dehşet saçtığı 34 PML 55 plakalı minibüsünü olaydan sonra internetten satışa çıkardı. Ancak daha sonra hem ilanı kaldırdı hem sosyal medya hesaplarını kapattı. Akşam saatlerinde Büyükçekmece Hadımköy’de bulunan minibüs, emniyet müdürlüğü otoparkına götürüldü.

30 BİN LİRAMI ÇALDI

Dadaş Aras yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ben polisim, sen neden bana yol vermiyorsun dedi. Benden ehliyet ve ruhsatımı istedi. İnanmadım, ‘Önce sen polis kimliğini göster’ dedim. Sonra bana belindeki silahı gösterdi. Küfür etmeye başlayınca telefonumla kaydettim. Kaydı bitirdikten sonra aracıma doğru yürüyordum. Enseme yumruk attı, yere düştüm. Üzerime çıktı, beni bıçaklamaya başladı. Arkama baktığımda kamyonetime binmişti. Etrafı karıştırıyordu. Sonra olay yerine polis gelmiş. Cüzdanım ve kimliğim kamyonetin altında bulunmuş. Ama torpidodaki 30 bin lira paramı bulamamışlar. Saldırgan paramı da alıp kaçmış. Beni bıçaklarken yalvardım ‘Benim çocuklarım var yapma’ dedim. Dinlemiyordu. İfademi alan polisler, saldırganın birçok sabıkası bulunduğunu ve bir iş adamının oğlu olduğunu söyledi.”

HERKES KULLANAMAZ

İçişleri Bakanlığı trafikte yetkisiz çakar kullanımının önüne geçmek için geçen yıl bir genelge yayınlamıştı. 1 Kasım 2019 tarihinde hayata geçen genelgeye göre çakar kullanma izni, ambulans, itfaiye, kolluk araçları ile tehdit değerlendirmesi kapsamında devletin en üst protokolüne verildi.

Güncellenme Tarihi : 29.4.2021 11:36

İLGİLİ HABERLER