ÇALIMBAY: HAKETTİĞİMİZ BİR GALİBİYET ALDIK
Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor'u 1-0 mağlup eden Sivasspor'da yüzler gülüyor. Maç sonu konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.
Maç sonu basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, zor bir maç oynadıklarını söyleyerek futbolcuların galip gelmek için herşeyi yaptığını söyledi. Maçtan galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getiren Çalımbay, "Maçlar azaldıkça maçların zorluğu da göze çarpıyor. Bugün oynadığımız maç gerçekten zor bir maçtı. Kayserispor takımı hem bulunduğu konum ve kadrosuyla çok iyi bir takım. Zor bir maç olacağını biliyorduk ama biz kendi sahamızda çok iyi oynuyoruz. Deplasmanda da iyi oynuyoruz ama yaptığımız hatalar sonrasında inanılmaz şekilde goller yiyoruz. Bugün maçın başından sonuna kadar takım inanılmaz şekilde mücadele etti. Bütün arkadaşlarımız kalecisinden en uçtaki adama kadar yapılması gereken her şeyi yaptılar. Ve hakkettiğimiz bir galibiyet aldık. Şimdi önemli olan bunları deplasmanlarda devam ettirmemiz gerekiyor. Önümüzde bir Bucaspor maçı var. Buca maçı herkesin gözünde final niteliğinde gözükebilir ama bana göre final niteliğinde bir maç değil. Çünkü ondan sonra
oynanacak daha sekiz tane oynanacak çok zor maç var. Ama bizim amacımız oradan iyi bir şekilde dönmek. İyi bir şekilde dönmek derken kesinlikle galibiyet için oynayacağız. Belki de şu oynadığımız oyunu deplasmanlarda da sergilersek belki de içeriden daha kolay galip ayrılacağız. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Çok zor maçlar bizi bekliyor, takım olarak hazırız ama şu oynadığımız oyunu deplasmanda ve içeride devam ettirirsek inşallah iyi bir yerlere geleceğiz" dedi.
Kayserispor taraftarlarının çıkardığı olayların Kayseri ile aralarındaki dostluğu bozamayacağını kaydeden Çalımbay, "Benim üzüldüğüm olay keşke Kayserispor taraftarı da maçta kalsaydı, beraber seyretseydik maçı. Kayseri bizim komşumuz, Kayseri bizim dostumuz, arkadaşımız. Böyle küçük olaylar Kayseri ile aramızdaki dostluğu hiçbir zaman bozmayacaktır. Bunlar ufak tefek şeyler" ifadelerini kullandı.
Sivasspor'un genç futbolcusu Ziya Erdal hakkettikleri bir galibiyet aldıklarını dile getirerek, "Maçı mutlak kazanmamız gerekiyordu. Maçın başında öne geçtik. Skoru koruduk. Hakkettiğimiz bir galibiyet oldu. Haftaya bir final maçımız var. İnşallah oradan galip gelip ligi iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz" dedi.
Sivassporlu Erman Kılıç da ilk defa pozisyon vermeden maç kazandıklarını söyleyerek ligi iyi bir yerde bitirmek istediklerini söyledi. Sivassporlu bir diğer futbolcu Kadir Bekmezci de hata yapmadan maçı bitirdiklerini söyleyerek üç puan aldıkları için mutlu olduklarını kaydetti.
Takımına üç puanı kazandıran golü atan Suarez, iyi mücadele ederek sonuca ulaştıklarını belirterek, "Zor bir karşılaşma olacağını biliyorduk. Kayserispor takımı Süper Lig'de iyi futbol oynayan bir takım. Buna kendimizi hazırlamıştık. İyi de bir mücadele ortaya koyduk. Herkes gerçekten yürekten mücadele etti. Bu şekilde de sonuca ulaştık, mutluyuz" ifadelerini kullandı.