Gündem
  • 24.3.2023 11:19

Cami sarhoşlarını aklayan müezzin CHP'den aday oldu

"Camide bira içtiler" iddiasını yalanlayan müezzin CHP'den milletvekili aday adayı oldu

Gezi Parkı eylemleri sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Camide bira içtiler" açıklamasını "Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim" diyerek yalanlayan Bezmialem Valide Sultan Camisi'nin o dönemki müezzini Fuat Yıldırım siyasete atıldı. Yıldırım, CHP'den milletvekili aday adayı oldu.

Dolmabahçe müezzini, Diyanet'e dava açtı: Tek derdim kan bulaşmamasıydı -  Diken

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, milletvekili aday adaylıkları da gündem oldu. Müezzin Fuat Yıldırım, milletvekili aday adayı olan kişilerden oldu.

Müezzin Fuat Yıldırım Haberleri - Son Dakika Yeni Müezzin Fuat Yıldırım  Gelişmeleri

FUAT YILDIRIM KİMDİR?

Fuat Yıldırım, Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camisi'nde müezzinlik yaptı. Fuat Yıldırım, Gezi Direnişi sırasında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Camide içki içildi” iddiasına, “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim.'' ifadelerini kullanmıştı.

Tüm bunları gördün de içki içeni mi görmedin be yalancı müezzin!

Yıldırım, camide sarhoşların olduğunu, eylemcilerin çıldırmışçasına kapıya vurduğunu, yeni bir Madımak olayının yaşanmasından korktuğunu aktarmıştı.

Yıldırım'ın anlattıkları şöyleydi:

Ertesi gün, etraftaki ilçelerden gelen insanlar Dolmabahçe Meydanı'nda toplanmaya başladı. Camide yalnızdım ve uğraşmama rağmen idarecilere ulaşamadım. Polis gaz sıkınca eylemciler gruplar halinde camiye girmeye başladı. Akşam eylemci sayısı 50 bini buldu. Caminin hemen 500 metre ilerisinde eylemciler bir polis otobüsünü yaktı. İtfaiye araçları alana sokulmadı. İnsanlar çıldırmıştı, sanki küçük bir kıyametti. Durum vahimdi. Gün boyu polisten yardım talep ettim. Fakat hiçbir netice alamadım. 2 Haziran'da da olaylar devam etti. Pazar günü izinli olmama rağmen gece yarısı camiye döndüm. Cami imamı Halil Necipoğlu o gün görevli olmasına rağmen yoktu. Cami yaralılarla doluydu. İnsanlar ayakkabıyla cami içinde dolaşıyorlardı. Herkes başıboş bir şekilde, kargaşa ve panik haldeydi. Hemen müdahale edemedim. Çünkü provoke edip beni linç edebilirlerdi. Camiye sürekli yaralılar taşınıyordu ve oradaki doktorlar tarafından tedavi ediliyordu. Cami içine giren eylemcilerin çoğunluğu dışarıda alkol almış, sarhoş ve ne yapacaklarını bilmiyorlardı. Saatler geçtikçe olay büyüyordu. Ortam provoke ve sabote edilmeye çok hazırdı. Biber gazından gözlerimizi açamıyorduk.

Her şeyi gördün de bunu mu görmedin ey yalancı müezzin! 'Camide içki içilip içilmediğini görmedim'

FUAT YILDIRIM HANGİ PARTİDEN ADAY OLDU?

Fuat Yıldırım, CHP'den milletvekili aday adayı oldu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2023 11:27

İLGİLİ HABERLER