Medya
  • 18.1.2024 12:00

Can Ataklı'ya uzay da battı

Can Ataklı bu kez de Türkiye'nin uzay misyonundan rahatsız oldu: Astronot değil turist olacak

Türkiye, Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde asırlık hayallerini bir bir gerçeğe dönüştürüyor. Bu hayallerden biri olan Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu için geri sayım sürerken CHP yandaşı gazeteci Can Ataklı, tarihi misyonu hedef alan sözler sarf etti. Uzay yolculuğunun abartıldığını söyleyen Ataklı, Türk astronot Alper Gezeravcı için ise "Astronot diyemeyiz. Bir anlamda turist olarak gidiyor" ifadesini kullandı.

"BU BİZİM BECERİMİZLE YAPILAN BİR ŞEY DEĞİL"

Tarihi misyonun gerçekleşmesine çok kısa bir süre kala CHP yandaşı Can Ataklı, Türkiye'nin ilk uzay yolculuğunu hedef aldı. "Mutlu bir gündeyiz, kıvançlıyız, uçuyoruz falan" diyerek Gezeravcı'nın yolculuğuyla aklınca alay eden Ataklı, "Bu bizim becerimizle yapılan bir şey değil. Uzaya insan gönderiyoruz falan değil" diye konuştu.

"TURİST OLARAK GİDİYOR"

"Bunu çok abarttılar" diyen Ataklı, Gezeravcı için" Aslında astronot diyemeyiz. Bir anlamda turist olarak gidiyor bunu çok abarttılar." ifadelerini kullandı. Ataklı, 13 farklı bilimsel deney yapacak Gezeravcı'nın bilimsel bir şey yapamayacağını da öne sürdü.

 

Güncellenme Tarihi : 19.1.2024 11:12

İLGİLİ HABERLER