Yaşam
  • 29.5.2023 10:49

Cannes'te Türkiye'yi karalayan ezik Merve Dizdar'a tepki yağıyor.. Beğenmiyorsan çek git

Oyuncu Dizdar'a, 76. Cannes Film Festivali'nde yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın "Kuru Otlar Üstüne" filmindeki rolüyle 'en iyi kadın oyuncu' ödülü verildi. Merve Dizdar, Cannes Film Festivali'nde ülkesini şikayet etti. Ödülünü almak için sahneye çıkan Dizdar, yaptığı konuşmada Türkiye'yi karaladı. Cannes'da ülkesini kötüleyen Merve Dizdar'a tepki yağdı.

Merve Dizdar şu ifadeleri kullandı:

"Filmde canlandırdığım Nuray karakteri, inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim.

Ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak, Nuray'ın ve Nuray'ların duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmemi gerektiriyor. Bu ödülü; kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerim ve Türkiye'de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum."

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Emre Cemil Ayvalı, Cannes Film Festivali’nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünün sahibi olan Merve Dizdar'ın ödül konuşmasından rahatsız oldu.

Ayvalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hedef gösterdiği Dizdar hakkında, "Batı’nın Ezik Kölelerinden biri daha" dedi. Ayvalı, "Eline tutuşturulan kağıdı titreyerek okuyacak kadar ezik, kendi ülkesini kölesi olduğu zihniyete peşkeş çekecek kadar kompleksli…" ifadelerini kullandı.

Dizdar birçok isim tarafından takdir edilirken AKP'li Ayvalı tarafından "Fransa’da saraylarda ağırlanan PKK’lılardan farkı sektöründen ibaret. Merve Dizdar budur." dedi.

Batı’nın Ezik Kölelerinden biri daha. Aldığı ödülü oyunculuğuna değil, iki büklüm sunduğu sadakatine ve ülkesini onların diliyle aşağılamasına borçlu… Eline tutuşturulan kağıdı titreyerek okuyacak kadar ezik, kendi ülkesini kölesi olduğu zihniyete peşkeş çekecek kadar kompleksli… Fransa’da saraylarda ağırlanan PKK’lılardan farkı sektöründen ibaret. Merve Dizdar budur.

RTÜK BAŞKAN YARDIMCISI HEDEF ALDI

Dizdar'ın başarısı Türkiye'yi gururlandırırken; muhalif kanallara kestiği cezalarla gündemden düşmeyen ve AKP'nin 'arka bahçesi' haline gelen RTÜK ise Dizdar'ı tebrik etmek yerine hedef aldı.

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Twitter'dan skandal bir paylaşıma imza attı.

Uslu, "Önce kendi ülkene saygı duymayı öğreneceksin Merve Dizdar. Sonra da bu ülkenin tüm vatandaşlarından aldığın ödül için tebrik bekleyebilirsin. Ülkesine saygı duymayanın aldığı ödülün de tebrik edilesi bir yanı yoktur" ifadelerini kullandı.

SİNAN AKÇIL
"Ülkemizi yurt dışında herhangi bir organizasyonda kötü durumda göstermemeliyiz. Ülkemizin gücüne inanıyorum. Bu bir savaş değil seçim. Bu vatan hepimizin."

EMRE CEMİL AYVALI
"Batı'nın ezik kölelerinden biri daha. Eline tutuşturulan kağıdı titreyerek okuyacak, kendi ülkesini kölesi olduğu zihniyete peşkeş çekecek kadar kompleksli…"

AHMET AYDOĞAN

"Konuşmayı yaptığın ülkeye bak, vaktinde insanları hayvanat bahçesinde sergiliyordu o ülke!"

ERSİN ÇELİK

'Kadınların yaşamları üzerinden Türkiye'yi 'coğrafya' diyerek aşağıladığın Fransa'da, 2022'de kadın cinayetleri yüzünden 129 çocuk öksüz kaldı! Coğrafya'nın eziği!"

Güncellenme Tarihi : 29.5.2023 22:22

İLGİLİ HABERLER