
CAVCAV : ''ÖNERGEMİZ KABUL EDİLMEZSE LİGLERE KATILMAYACAĞIZ''
İSTANBUL - Birinci Süper Futbol Ligi Kulüpler Birliği Vakfı, İstanbul'da toplandı.Dedeman Oteli'nde gerçekleştirilen, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor temsilcilerinin katılmadığı toplantıdan sonra bir açıklama yapan başkan İlhan Cavcav, 4 büyük kulübün toplantıya katılmayışını üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.
Havuz sistemiyle ilgili, Ankara'da yapılan Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu'nda, 14 kulübün verdiği karara, 4 büyük kulübün ''bize sorulmadı'' diye sitemde bulunduğunu ifade eden Cavcav, ''Bugünkü toplantımıza katılmamaları, 14 kulübün kendi arasında yaptığı özverinin doğru olduğunu göstermiş oldu. Türkiye Ligi, 18 takımdan müteşekkil bir ligdir. Hepimizin birlik ve beraberlik içinde hareketi arzusunda davrandık, bundan sonra da öyle hareket edeceğiz'' dedi.
Toplantıda, havuz gelirlerinin dağıtımı konusunu görüştüklerini anlatan Cavcav, şöyle devam etti:
''Genel kurulda verdiğimiz önergenin Futbol Federasyonu tarafından kesinlikle tatbikata geçirilmesi konusunda karar aldık. Aksi olduğu takdirde, 14 kulüp olarak kesinlikle liglere iştirak etmeyeceğimizi çok açık ve net bir şekilde federasyona ileteceğiz.
Bizim ligden çekilmemiz çözüm getiren olaylar değil, ancak federasyon, eğer Türkiye'nin federasyonuysa burada 14 kulübün görüş ve düşüncelerine saygı göstermeli. Bu bir dayatma değil, biz hakkımızı arıyoruz. Piyon değiliz. Biz oynayacağız, onlar gelsinler 3-5 tane atsınlar. Bu devir kapandı. Ülke futbolu zarar görüyor. Avrupa kupalarında takımların başarılı olması için liglerin daha mücadeleli geçmesi gerekiyor.'' Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:20