Spor
  • 12.1.2015 17:09

Çebi'den transfer açıklaması

Çebi sezon başında Chelsea'den alınan Senegalli golcünün Beşiktaş'ın uyguladığı transfer politikasındaki doğru adımlara çok güzel bir örnek olduğunu belirtti.

'DEMBA BA NE KADAR DOĞRU TRANSFER YAPTIĞIMIZIN GÖSTERGESİDİR'
Transfer döneminde Demba Ba'nın adının İngiliz medyasında sıkça yer almasının normal olduğunu açıklayan Ahmet Nur Çebi 'Demba Ba bizim ne kadar doğru transfer yaptığımızın bir göstergesidir.Transfer döneminde de adının İngiliz takımları ile anılması normaldir, çünkü çok iyi ve kaliteli bir futbolcu. Gerek kişiliği gerekse performansı ile ne kadar doğru transfer yaptığımız ortadadır.Şu anda hiç bir şekilde satmayı düşündüğümüz bir oyuncu değil. Bize ulaşan resmi bir teklif yok ama olsa bile satmayı düşünmüyoruz. Ancak çok çok yüksek rakamlar olursa yönetim kurulunda değerlendirmeye alıp öyle karar veririz.' dedi.
'TRANSFERLERİ EKİP OLARAK YAPIYORUZ'
Devre arası transfer çalışmaları ile ilgili bilgi veren Çebi bu konuyu "Biz eskisi gibi transferleri yapmıyoruz. Bütün transferdeki ipler tamamen 5-6 kişinin ortak çalıştığı sistem ile ilerliyor. Slaven Bilic, Mete Vardar ve bizimle tartışıp eksikleri belirliyor. Bunun ardından scout ekibine talimat veriyoruz ve oradan gelen isimleri inceliyoruz. Uygun bulunanları teknik adamımızın önüne koyuyoruz. Milosevic de bunlardan bir tanesi. Sağ bek ile ilgili de gerekli çalışmaları yaptık. Ekonomik anlamda bize uygun olanı bulduğumuz anda Bilic'in önüne koyacağız. Yapabiliyorsak, yapacağız." diye ifade etti.
'MAXİ PEREİRA'YI BENFİCA BIRAKMIYOR'
İç ve dış transferde görüşmelerinin sürdüğünü açıklayan Çebi '"Maxi Pereira'yla ilgileniyorduk ancak Benfica oyuncuyu bırakmadı. Tottenham'dan Kaboul ekonomik anlamda şartlarımıza uysaydı transfer edebilirdik ancak uygun değil ve transferi çok zor görünüyor.Orta saha transferi için acele etmiyoruz. Önceliğimiz sağ bekte. Serdar'ın cezalı duruma düşmesi halinde bir yedek sağ bek kovalıyoruz. Bu yedek sağ bek de Serdar ile Beşiktaş'ı taşıyabilir. O yüzden bu kadar sık önemsiyoruz. Aslında son zamanlarda Serdar o bölgede yeterince iyi götürüyor. Transfer yapmak için yapmayacağız.
İç transferde Mustafa Pektemek ve Atiba ile görüşmeler biraz daha uzayabilir. Beklentiler arasında fark var. Göreceğiz. Bu oyuncularımızın bütçemize göre hareket edeceğimizi bilmeleri lazım." diye konuştu.
ALİ DANAŞ, İSTANBUL-DHA

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:56

İLGİLİ HABERLER