Ekonomi
  • 21.4.2009 19:25

ÇELİK: GELECEK AYLARDA İŞSİZLİKTE AZALMA ÖNGÖRÜYORUZ

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, küresel krizi yakından takip ettiklerini ve alınması gereken önlemleri zamanında alarak etkin şekilde uygulamaya çabaladıklarını belirterek, ''Önümüzdeki aylarda turizm, inşaat, tarım gibi sektörlerdeki canlanmayla birlikte işsizlikte azalma olacağını öngörüyoruz'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, ''İşsizlik ve İşsizliğin Önlenmesi'' konulu gündemdışı konuşmada, Türkiye'de gerçek işsiz sayısının ocak ayında 6 milyon 44 bine yükseldiğini belirterek, bu sayının ekonomik daralmayla birlikte şubat ve mart ayı için daha da yüksek çıkacağını savundu.

İşsizliğin ''sosyal patlama riski'' haline geldiğini bildiren Korkmaz, ''Kriz varken, fabrikalar ardı ardına kapanır ve işsiz sayısı artarken Hükümet neyi bekliyor. Godot'u bekler gibi niye IMF'i bekliyor? İstihdam üzerindeki yük azaltılmalı'' dedi.


Korkmaz'ın konuşmasını Hükümet adına yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ABD'de başlayan krizin, global ekonomiyle entegre olan Türkiye ve diğer ülkeleri etkilememesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Türkiye'de işsizliğin yüzde 11.6'dan yüzde 15.5'e yükseldiğine işaret eden Çelik, bunun çeşitli nedenleri olduğunu vurguladı. İşsizliğin ocak ve şubat ayında yükselmesinde mevsimsel etkilerin de rol oynadığına dikkati çeken Çelik, ayrıca kriz nedeniyle gelirinin düşmesi endişesine kapılan, ancak daha önce çalışmayı düşünmeyen bir çok kişinin iş aramaya başlamasının da işsizlik oranının yükselmesine neden olduğunu anlattı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 22:52

İLGİLİ HABERLER