Yaşam
  • 30.1.2016 23:28

Cem Yılmaz: Emeğimizin karşılığını almak güzel

Yönetmen Yüksel Aksu’nun yazıp yönettiği ‘İftarlık Gazoz’ filmi, Mersin’de de gösterime girdi. Filmin yönetmeni Yüksel Aksu ile başrol oyuncuları Cem Yılmaz ve çocuk oyuncu Berat Efe Parlar, diğer oyuncular Ümmü Putgil, Okan Avcı ve Yılmaz Bayraktar, İftarlık Gazoz’un galası için Mersin’e geldi. Forum Mersin’de gösterilen filmi Mersinli izleyicilerle birlikte seyreden oyuncular, film öncesinde seyircileri selamlayarak, kısa birer konuşma yaptılar.

“FİLMİ BEĞENİRSENİZ YEDİ DÜVELE DUYURUN. BENİ AKDENİZ BÖLGESİ’NDE EZDİRMEYİN”

Filmin yapımcılarından Elif Dağdeviren’in film oyuncularını tek tek tanıttığı galada konuşan Yönetmen Yüksel Aksu, filmi çekip bitirdiklerini, bundan sonra artık filmin seyircinin olduğunu söyledi. Aksu, “Bundan sonra film sizin. Beğenirseniz yedi düvele duyurun. Facebook, twitter, dedikodu, fısıltıdır duyurun. Beğenmezseniz susun. Bayağı bir açıldık çünkü, bayağı bir zarar ettirdim yapımcıma. Ben Mersin’in yabancısı sayılmam, Dondurmam Gaymak zamanında da galaya geldik. Sonra Sarıkeçililer ile geldik. Burada Aydıncık, Gülnar, Mut’tan Konya’ya kadar Sarıkeçili Yörüklerle birlikte aylarca seyahat etmiştim. Dolayısıyla yarı Mersinli sayılırım. Beni Akdeniz Bölgesi’nde ezdirmeyin, ele güne karşı bitirtmeyin. Filmi beğenmezseniz yine 10 tane bilet alın, gitmeyin, önemli değil. Bilet dursun, atın bir kenara, çocuğa dağıtın ama beni ele güne karşı bitirtmeyin” diye konuştu.

“BİZ ÇOK DİKKATLİYİZ, HERKESİ YÜZÜNDEN İZLİYORUZ”

Ünlü komedyen Cem Yılmaz ise filmde kendisinden daha yaşlı, biraz daha çirkin bir adamı canlandırdığını belirterek, görünüşüyle ilgili espriler yaptı. Cem Yılmaz, “Afişte gördüğünüz bayağı bir özel efektle yapıldı. Yoksa normalde daha acayibim, görünüyorsunuz burada” ifadelerini kullandı.

Yaptığı esprilerle sinema salonunu dolduran seyircileri sık sık güldüren Cem Yılmaz, filmde çok arkadaşça, kardeşçe çalıştıklarını ifade ederek, “Bütün hikayeye de yansıdı bu. Çoğunluğunu Muğla Ula’da çektik. Çok güzel bir hatıraydı. Şimdi sinema salonlarının şöyle bir konforu, rahatlığı var; ışıklar kararıyor, sizin, bizim filmimiz hakkında ne hissettiğinizi biz göremiyoruz diye düşünüyorsunuz ama biz çok dikkatliyiz, herkesi yüzünden izliyoruz. 7’den 70’i herkesi ilgilendiren tonları var filmin. Zaten öyle de gelmişsiniz, ayağınıza sağlık, inşallah beğenirsiniz. Güzel bir netice almak, emeğimizin karşılığını almak çok güzel bir şey. Güler yüzünüz için çok teşekkürler” şeklinde konuştu.

Cem Yılmaz’ın, “Şimdi gerçekte 42 yaşında olan Berat Efe’ye veriyoruz mikrofonu” diyerek anons ettiği çocuk oyuncu Berat Efe Parlar, herkese geldikleri için teşekkür ederek, güzel bir film çektiklerine inandıklarını söyledi.

Diğer oyuncuların da teşekkür ederek, iyi seyirler dilediği galada, Yılmaz Bayraktar’ın “Adana’da ilk defa bulunuyorum, Türkiye’de de ilk defa bulunuyorum” diyerek, Mersin’i Adana ile karıştırması salonda kahkahalara neden oldu. Cem Yılmaz’ın ‘Anlaşıldı zaten’ dediği Bayraktar, diğer oyuncuların ‘Burası Mersin’ uyarısı üzerine, “Burası Mersin mi? Uzaya götürseler haberim yok” dedi.

Okan Avcı’nın konuşması sırasında müdahale eden Cem Yılmaz’ın, “Neresi burası, sen söyle bari. Bayağı politikacılar gibi oldu. Merhaba Bursa. Eyvallah, en azından siz biliyorsunuz nerede olduğunuzu ama biz sizi daha iyi yerlerde görmek isteriz” demesi, salonu bir kez daha kahkahaya boğdu.
Daha sonra seyircilerle selfie yapan Yapımcı Dağdeviren, Yönetmen Aksu, Cem Yılmaz ve diğer oyuncular, ardından izleyicilerin arasına geçerek, koltuklara oturup ‘İftarlık Gazoz’ filmini izlediler. 

HÜSEYİN KAR - KIYMET GÖKÇE

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:27

İLGİLİ HABERLER