Gündem
  • 31.3.2014 15:09

Cemaat TAPEtaklak oldu

Cemaatin çekildiği AK Parti oylarını yüzde 8 arttırırken, cemaatin can siperhane destek verdiği CHP ve MHP'de gram ilerleme olmadı.
Kazanamayacaklarını anlayan Cemaat şakşakçıları sosyal medyada dua çağrısı yapmaya başladı. Ancak ilerleyen saatlerde açıklanan sonuçlar gösterdi ki tüm çabalar boşa çıktı.

 

30 Mart yerel seçimlerinin sonuçları belli oldu. Buna göre AK Parti oyların yüzde 45.2'sini alarak yerel seçim rekorunu kırdı. CHP ise Aydın Doğan medyası ve özellikle Cemaat'in tam desteğine rağmen yüzde 28.6'da kaldı.

DUA ÇAĞRILARI İŞE YARAMADI

Twitter'da Cemaat'in trolleri sonuçlar açıklanmaya devam ederken dua çağrısı bile yaptı. 100 kere İhlas, Felak okunması çağrısında bulunan trollerin de çabaları boşa çıktı.

CEMAAT SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ

Öte yandan yerel seçimlerde AK Parti'den desteğini çeken Cemaat'in seçimlere etkisinin de yüzde 1'in bile üzerinde olmadığı çok açık bir şekilde görüldü. Cemaat kanadı, Fethullah Gülen'den Zaman'ın tepe ismi Ekrem Dumanlı'ya kadar birçok isim sessizliğe bürünürken Twitter'da Gülen'in tansiyonu üzerinden espriler bile yapıldı.

KASETLER DE İŞE YARAMADI

Cemaat'in, AK Parti'den desteğini çektiği takdirde, iktidar partisinin oy oranının ne kadar olacağı merak konusuydu. "Düşüş olacak mı, olacaksa bu düşüş yüzde kaç oranında olacak" şeklindeki sorular birbiri ardına geliyordu. Sonuçlar gösterdi ki Cemaat'in Türk siyasetinde seçimlere etkisi yüzde 1'den fazla değilmiş. Bunun yanında, seçim öncesi hazırlanarak internette dolaşıma sunulan kasetler de, bu kasetler üzerinden yapılan şantaj da boşa çıkmış oldu.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:26

İLGİLİ HABERLER