İSTANBUL - Cerrah, 23 Temmuz 2005 tarihinde Yeni Galata Köprüsü''ndeki bir restoranda patlayan bombanın 2 kişinin yaralanmasına neden olduğunu hatırlattı.
Yakalanan bayanın yaşı küçük olduğu için daha önce adli makamlara sevk edilerek tutuklandığını söyleyen Cerrah, diğer 3 kişinin de bugün adliyeye gönderildiğini bildirdi.
Bu kişilerin kaldığı yerlerde yapılan aramalarda 1 kilo 800 gram plastik patlayıcı, elektrikli fünyeler, elektronik devre düzeneği ve uzaktan kumandalı devre düzeneğinin ele geçirildiğini kaydeden Cerrah, ''''Bu terör örgütüne ve diğer terör örgütlerine karşı mücadelemiz devam edecektir'''' dedi.
Hiçbir şekilde İstanbul halkının canına ve malına zarar gelmesine müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Cerrah, ''''Ancak bu tip olaylara karşı İstanbul halkı da mutlaka dikkatli davranmak zorundadır'''' diye konuştu.
İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah, ''''Zeytinburnu''ndaki olayda ölen kişilerin kimliklerinin belirlenip belirlenmediği'''' yönündeki soru üzerine de terör örgütleriyle yapılan mücadelede herkesin duyarlı davranması gerektiğini belirterek, ''''Eğer bunları bize bırakırsanız çalışmalarımızı daha iyi yaparız ve sonuca daha çabuk ulaşırız'''' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:45