Asayiş
  • 28.1.2014 09:42

Cesetle 8 saat aynı odada

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Türkmenistan uyruklu Inna Zubakova (38) adlı kadın, annesine ve üniversitede okuyan oğluna bakmak için Türkiye’ye gelerek bakıcılık yapmaya başladı. Zubakova 15 gün önce 95 yaşında yatağa mahkum olarak yaşayan Hüseyin Onat’a bakmaya başladı. Onat’ın yanında kalan Zubakova, pazar günü sabahleyin saat 06.00 sıralarında kalkıp kahvaltı için hazırlık yapmak istedi. Ancak kalp krizi geçiren kadın yere düşerek hayatını kaybetti. Onat ise uyuduğu için önce kadının öldüğünü fark etmedi. Ancak uyandıktan sonra kadının yerde yattığını gördü. Yatağa mahkum yaşadığı için hiçbir şey yapamayan yaşlı adam, yaklaşık 8 saat bakıcısının cesediyle birlikte aynı odada kalmak zorunda kaldı.

Öğleden sonra saat 13.30 sıralarında ise Onat’ın büyük oğlu Mustafa Onat, Zubakova’yı aradı ancak bir türlü cevap alamadı. Bunun üzerine saat 14.30 sıralarında eve geldi. İçeri girdiğinde genç kadının yerde yattığını gören Mustafa Onat, hemen polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Zubakova’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Kadının cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, otopsi yapılan kadının cenazesi, yakınlarının alması için morgda bekletiliyor.
Hüseyin Onat, kadının öldüğünü önce fark etmediğini, uyandığında odanın içinde yatar halde gördüğünü, ancak kendisi yatalak olduğu için müdahale edemediğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:07

İLGİLİ HABERLER