Asayiş
  • 10.9.2013 14:37

Cesetle 970 km yaptı!

İSTANBUL'da facebookta tanıştığı eşinin gönül ilişkisi olduğu iddia edilen kişiyi çekiç ve bıçak darbeleriyle öldürerek halıya sarıp kiraladığı otomobille kayınpederinin de yardımıyla Ordu'ya götüren 27 yaşındaki Cüneyt Durmuş, cesedi gömmeye çalıştığı esnada jandarmanın suçüstü yapmasıyla yakalandı. Cinayet şüphelisi Cüneyt Durmuş ve kayınpederi 46 yaşındaki Muharrem Şahin tutuklanarak cezaevine gönderildi.Yalova'da yaşayan evli ve 1 çocuk babası 26 yaşındaki Fatih Memiş,  İstanbul'da yaşayan 25 yaşındaki Şeyma Durmuş ile facebookta tanışarak arkadaş oldu. 3 yıl önce Fatih Memiş, 26 yaşındaki K.M. ile Şeyma Durmuş ise Cüneyt Durmuş'la evlendi. Evlilikten sonra görüşmeye ara veren Şeyma Durmuş ve Fatih Memiş 4 ay önce yeniden telefonla görüşmeye başlayarak facebookta yazışmaya devam etti.

EŞİYMİŞ GİBİ FACEBOOK'TAN YAZIŞTI

Gönül ilişkisini öğrenen Cüneyt Durmuş, eşi Şeyma Durmuş'u geçen hafta kayınpederinin memleketi Tokat'a gezmeye gönderdi. Eşi Şeyma Durmuş'un facebook hesabına giren Cüneyt Durmuş, Fatih Memiş'e, "Eşim Cüneyt memlekete gitti, evde yalnızım. İstanbul'a gel" diye yazdı. Fatih Memiş bunun üzerine buluşmak için 4 gün önce Yalova'dan feribotla İstanbul'a gitti. Daha sonra Küçükçekmece'ye gönül ilişkisi olduğu Şeyma Durmuş'un evine giden Fatih Memiş, kapının ziline basınca Cüneyt Durmuş'la karşılaştı. Burada çıkan sözlü tartışma sonucu Cüneyt Durmuş elindeki çekiçle Fatih Memiş'in kafasına vurarak, ellerini arkadan bağlayıp etkisiz hale getirdi. Daha sonra da çekiç ve bıçak darbeleriyle Memiş'i öldüren Durmuş, cesedi çöp poşetine sararak halının içine koydu. Bir gece İstanbul'daki evinde cesetle yatan Cüneyt Durmuş, ertesi sabah durumu kayınpederi Muharrem Şahin'e anlatıp ondan yardım istedi.

CESEDİ GÖMMEK İÇİN 970 KİLOMETRE YOL GİTTİ

Muharrem Şahin ve damadı Cüneyt Durmuş halının içine sardıkları cesedi kiraladıkları 34 GU 2113 plakalı otomobilin bagajına koyarak toprağa gömmek için karayoluyla İstanbul'dan 970 kilometrelik yol kat ederek Ordu'nun İkizce İlçesi'ne getirdi. Cüneyt Durmuş ilçeye bağlı Dumantepe köyünde dedesine ait evde gündüz vakti dinlendikten sonra geçen Pazar gecesi kazma ve kürek alarak evin yakınından geçen dere kenarındaki fındık bahçesine cesedi gömmeye gitti. Bahçede karanlıkta el feneri ışığı gören köylüler durumu hemen jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri olay yerine giderek yaptığı incelemede yarısı kazılmış mezar ile halıya sarılı bir erkek cesedi buldu. Muharrem Şahin evin içinde kıskıvrak yakalanırken Cüneyt Durmuş gecenin karanlığından faydalanarak fındık bahçesine kaçtı. Kayınpederi Şahin'in, "Cüneyt jandarma herşeyi öğrenmiş, etrafın sarıldı gel teslim ol" çağrısı üzerine Cüneyt Durmuş bahçeden çıkarak jandarmaya teslim oldu. Fatih Memiş'in cesedi ise otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayda kullanılan otomobil Ünye İlçesi'nde yediemin otoparkına çekilirken, cesedin sarıldığı delil niteliğindeki halılar ise Jandarma tarafından Ünye Adliyesi'ne götürüldü.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadesi alınan Cüneyt Durmuş suçunu itiraf etti. Cinayeti kendisinin işlediğini, kayındeperinin olayla bir ilgisi olmadığını söyleyen Durmuş'un, "Eşimin facebook hesabına girdim, eşim adına Fatih'le yazıştım. Eşim Cüneyt memlekete gitti İstanbul'a bize gel yazdım. Oda Yalova'dan İstanbul'a eve geldi ve orada öldürdüm. Eşimi sürekli taciz rahatsız ediyordu, namus meselesiydi. Kayınpederimle cesedi İkizce'ye dedemin evine getirdim toprağa gömecektim" dedi.Muharrem Şahin'de cinayeti kendisinin işlemediğini, damadının işlediğini ve suçunu itiraf ettiğini, kendisinin onun yanında Ordu'ya geldiğini, Jandarma'nın operasyonuyla yakalandıklarını söyledi.

AİLESİ KAYIP MÜRACAATINDA BULUNMUŞ

Fatih Memiş'in 6 Eylül Cuma günü Yalova Diş Hastanesi'ne gitmek için evden ayrıldığı, eve akşam dönmeyince telefonunada ulaşamadıkları için ailesinin ise Yalova Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp müracaatında bulunduğu öğrenildi.Ünye Adliyesi'nde nöbetçi mahkemeye sevk edilen Cüneyt Durmuş ve kayınpederi Muharrem Şahin tutuklanarak Ünye Cezaevi'ne gönderildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:09

İLGİLİ HABERLER