Gündem
  • 13.10.2008 00:10

ÇETİNKAYA: 'BÜTÜN İLLERDE İKTİDAR OLMAYI HEDEFLİYORUZ!..'

Çetinkaya, yerel seçim hazırlıkları kapsamında geldiği Mersin'de, partilileriyle buluştu. AK Parti Mersin İl Teşkilatı'nda partililerine hitap eden Çetinkaya, iktidara gelir gelmez çarpık yapılaşmaya çözüm bulacaklarını söylediklerini hatırlatarak, AK Parti'nin ak kadrolarının bugün bir çok büyük şehirdeki çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırarak cennete dönüştürdüklerini söyledi. AK Parti'li belediyelerde son derece modern şehirler kurulduğunu kaydeden Çetinkaya, kentsel dönüşümle çarpık yapılaşmaların
ortadan kaldırıldığını, artık kentleşme konusunda Avrupa'yı örnek alan değil örnek alınacak ülke konumuna geldiklerini kaydetti.
AK Parti iktidarı öncesi 7 bin 500'lerdeki faiz oranlarını yüzde 16'lara düşürdüklerini, fert başına düşen milli geliri 10 bin dolara çıkardıklarını ve 36 milyar dolar olan ihracatı da 120 milyar dolara çıkardıklarını belirten Çetinkaya, "Gayri Safi Milli Hasıla'yı 183 milyar dolardan, yani iflasın eşiğinden aldık 650 milyar dolara çıkardık. Hedefimiz 2013 yılında 1 trilyona çıkaracağız ki, inşallah o hedefler daha erken gerçekleşecek. KÖYDES ve BELDES projeleri ile susuz, yolsuz köy bırakmadık. Bırakın şehir yollarını, köylerin tamamını baştan başa yollarla donattık. Türkiye susuzluktan Kerbela hayatı yaşıyordu. Bugün tıpkı şehirdeki gibi her köyün evine suyu getirdik. 'Su medeniyettir' dedik ve Türk köylüsünü Kerbela hayatından kurtardık. İşte Atatürk'ün göstermiş olduğu hedef budur. 'Muasır medeniyet' seviyesine Türkiye'yi topyekün ulaştırmaktır" dedi.
Türkiye'nin kaza oranının yüzde 85 nispetinde azaldığını, karayollarındaki ölümlü trafik kazalarında da yüzde 87 azalma kaydedildiğini dile getiren Çetinkaya, "Bu nasıl oldu? İşte yapılan duble yollarla. Bu trafik kazalarının en büyük sebebinin yol faktörü olduğunu söyledik. Sayın Başbakanımız hükümeti kurduğunda ilk acil eylem planlarından biri de 15 bin kilometre duble yol yapmaktı. 6 seneye yaklaşan iktidarımız döneminde Atatürk'ün gösterdiği 'Muasır medeniyet' hedefine dev adımlarla yaklaşıyoruz ve en kısa sürede Avrupa ile farkımızı dolduracağız ve onları da geçeceğiz. Hedefimiz işte budur" diye konuştu.
AK Parti'nin milletin bir parçası, millet ile bütünleşen, milletin gönlünden doğan bir parti olduğunu ifade eden Çetinkaya, "Biz başkaları gibi değişik metotlarla, tepeden inme metotlarla, oyunlarla iktidara talip olmadık ve olmayız. Milli iradeyi her şeyin üstünde tuttuk. Çeşitli oyunlarla iktidar olmadık, milletin içinden çıktık. Anti demokratik uygulamalarla iktidar olma dönemi geride kaldı. Biz 'Milleti yücelt ki, devlet yücelsin' anlayışı ile hareket ediyoruz. Biz milletimizin hizmetindeyiz, ona hizmet için geldik ve Allah'a çok şükür ona kusur etmedik. Kusur etmediğimiz için de bu millet bizi 3 Kasım 2002 seçimlerinde büyük bir çoğunlukla iktidara getirdi. 3 Kasım'da 3 eski partiyi Meclis'e sokmadı bu millet. 28 Mart 2004 seçimlerinde de bu millet büyük bir şamar daha vurdu ve AK Parti'yi yüzde 42'ye çıkarak bütün illerinde, beldelerinde, ilçelerinde iktidar yaptı. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde bir oyun çevirdiler. Kimsenin aklına gelmeyecek değişik metotlar getirdiler koydular ortaya. Ama bu millet
hiçbir zaman bu oyunlara itibar etmedi ve tuttu yüzlerine çarptı, 'Ben istikrarı bozdurmam' dedi. Ve 22 Temmuz 2007 seçimlerinde oyumuzu yüzde 47'ye çıkardı. Yani bu gün nereye giderseniz gidin sokakta gezen her 2 kişiden biri AK Parti'ye oy verdi" şeklinde konuştu.
AK Parti'nin her seçimde çıtasını daha da yükselttiğine işaret eden Necati Çetinkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"3 Kasım'da yüzde 34.5 idi, bunun altına düşemezdik. 28 Mart 2004 seçimlerinde çıta yüzde 42 oldu. Bu sefer kadrolarımıza dedik ki; çıta yüzde 42'dir onun altına düşemezsiniz. 22 Temmuz'da bu çıta yüzde 47'ye çıktı. Şimdi 29 Mart 2009 yerel seçimleri var önümüzde. Burada da çıta bellidir. Bu başarı milletimizin başarısıdır. Millet ne diyor; ben istikrarı bozmayacağım. Millet ne istiyor; istikrar, istikrar, istikrar. Hepsini toplasanız, karşımızdaki muhalefeti bir AK Parti etmiyor. Bakınız, bizden sonra yola çıkan Japonya, Güney Kore, Tayvan, Singapur bugün milli gelirde çok iyi duruma geldiler. Bunların hepsi bize şu cevabı veriyor; istikrar ve tek başına iktidar. Onun için diyorum ki, bugün iktidarız, yarın iktidarız, yarından sonra da iktidarız inşallah. Türkiye'nin her tarafından seçim startını verdik. Ve Türkiye'nin bütün illerinde iktidar olacağız."
Toplantı sonrası gazetecilerin adayların açıklanması konusundaki sorularını yanıtlayan Çetinkaya, en kısa zamanda adayların belirleneceğini belirterek, "Zaten bundan sonraki günlerde yapacağımız toplantıyla o yapacağımız çalışmaları tespit edeceğiz. Aday tespit günleri ve ilan edileceği günler hazır. Ankara'da ilgili teşkilatlarımızın önümüzdeki günlerde toplantıları olacak. Yarın Merkez Divan Kurulu toplantısında bunların hepsinin takvimleri belirlenecek. İl Başkanlarımız ayın 17'sinde Ankara'ya toplantıya geldiğinde bunların hepsi hazırlanmış, belirlenmiş olacak. Biz 81 ilin tamamını hedef aldık. Türkiye'nin her tarafında iktidar olmak istiyoruz. Biz arkadaşlarımıza büyük hedef gösteriyoruz. Büyük hedef nedir, her taraftan zaferle çıkmaktır. Onun için Türkiye'nin her tarafındaki şehirleri modern hale getirmek için ehil kişileri emaneti teslim etmektir. Hedefimiz budur, bu hedefe ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:28

İLGİLİ HABERLER