Gündem
  • 28.2.2023 10:36

CHP’den ‘Akşener’siz masa’ planı!

Meral Akşener'in canlı yayında CHP kurmaylarına yönelik “Ahmaklar” diyecek kadar sert bir noktaya taşıdığı eleştirilerin ve yeniden “Kazanacak aday” vurgusu altılı masanın geleceğini tartışmaya açtı. Sözcü yazarı Erkin'in iddiasına göre, Akşener'in Kılıçdaroğlu'nu veto etmesi durumunda CHP'de masada “yeniden konumlanma” gündemde. CHP, Kılıçdaroğlu'nun kabul eden diğer beş liderle “yeni bir yol haritasına” açık...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün Fox TV yayınındaki öfkeli çıkışı altılı masanın geleceğiyle ilgili soru işaretlerine enden oldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarını sert dille eleştiren Akşener, dozu “Ahmaklar” diyecek noktaya kadar getirdi. Yine “Kazanacak aday” vurgusu yapan Akşener, aylar önce gündeme gelen ve kapanan bir tartışmayı da yeniden açtı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, yaklaşık 4 buçuk ay önce “Kılıçdaroğlu dışında bir aday çıkarsa masa dağılır” demişti. Akşener bu tartışmayı yeniden açarak “Ben durduğum yerdeyim” diye konuştu.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, Akşener’in bundan sonra izleyeceği çizgiyle ilgili “Anladığımız, Akşener, kazanacak aday vurgusunu yapmaya devam edecek ve deprem öncesinde planlanan parti içindeki toplantılarda alınacak kararla yola devam edecek. 2 Mart’taki masa toplantısından bir gün sonra cuma günü il başkanları, sonra da belediye başkanlarıyla görüşecek. “Sokak ne diyor?” sorusuna yerel yöneticiler üzerinden cevap verilecek!” diye yazdı.

Daha önemli bir bilgi paylaşan Erkin, altılı masanın diğer beş üyesinin Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul ettiği bir ortamda CHP’nin “Akşener’siz masa” üzerinden “yeniden konumlanma” süreci başlatacağı kulisini aktardı.

Peki CHP cenahında durum ne? Kılıçdaroğlu’nun isminin diğer dört parti tarafından kabul gördüğü yani masada beş partinin aynı görüşte olduğu fikri hakim. İYİ Parti’nin bu çıkışlarının devam etmesi durumunda “yeniden konumlanma” sürecinin başlayacağı ve masadaki tartışmaların sonucunda “yeni yol haritasına” açık oldukları dillendiriliyor.

Güncellenme Tarihi : 28.2.2023 10:44

İLGİLİ HABERLER