Gündem
  • 25.5.2023 11:21

CHP ile HDP arasında Özdağ oyunu.. Milliyetçi oyları kaçırmamak için kavga eder görünelim

Böyle rezalet böyle skandal görülmedi..
3-5 oy için tezgah üstüne tezgah, oyun üstüne oyun yapılıyor..
Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na desteğinin açıklamasından sonra HDP tabanında tepkiler yükselmişti. CHP ve HDP tabanlarında oluşan Özdağ tepkisini baştırmak için yeni bir filim çevirmeye karar verdi.
HDP görünürde Özdağ'a tepki gösterse de tabanına Kılıçdaroğlu'na desteğe devam mesajları verdi.
CHP ile Milliyetçi oyları kaçırmamak için HDP'den kendilerine tepki göstermesini ama HDP seçmenine Kılıçdaroğlu'na oy vermesini istedi.
Seçimlere 3 gün kala bu tiyatro sahnelendi.
Bunun ilk örneği Pervin Buldan.. Kameraların karşısında CHP'ye ve Özdağ'a tepki gösteren Buldan, seçim çalışması için gittiği esnaflardan Kılıçdaroğlu'na oy istedi..

Basına Kılıçdaroğlu'na destek verip vermeyeceklerinin belli olmadığını duyuran Buldan, kararın bugün 13.30 da açıklanacağını söyledi. Söyledi söylemesine ama bu açıklamasından hemen sonra Kılıçdaroğlu'na destek için esnaf ziyaretine çıktı.
Bütün bunlar CHP ile HDP arasındaki danışıklı döğüşün ispatı oldu

HDP'li Buldan Kılıçdaroğlu'na oy istedi!

HDP'li Pervin Buldan bugün yaptığı ziyaret esnasında "Erdoğan'a kaybettirmek bizlerin görevi ve sorumluluğu" ifadelerini kullanarak Kılıçdaroğlu'na oy istedi.

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına giderek milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimleri için oy kullandı. Cumhur İttifakı sandıktan farkla önde çıkarken, yüzde 49,52 oy alan Recep Tayyip Erdoğan en yakın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na 2 milyon 600 binden fazla fark attı. Hiçbir aday yüzde 50+1 oy şartını gerçekleştiremeyince seçimler 28 Mayıs'taki ikinci tura kaldı.

HDP'Lİ BULDAN KILIÇDAROĞLU'NA OY İSTEDİ

HDP'li Pervin Buldan, birinci turda Kemal Kılıçdaroğlu'na verdikleri desteği anımsatarak, "14 Mayıs tarihinde eğer Erdoğan kazanamamışsa bu sizin kararlılığınızın göstergesidir, bu sizin başarınızdır. 14 Mayıs tarihinde Erdoğan kazanmadı. Bizler faşizmi durdurduk. Ama şimdi kaybettirme zamanıdır. 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ve AKP'ye kaybettirmek bir kez daha bizlerin görev ve sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.

Sezai Temelli: Boykot moykot yok!
Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ açıklamasının ardından HDP ve Yeşil Sol Parti toplanma karar aldı. HDP'nin eski eş başkanı Sezai Temelli "Boykot moykot yok! Sandığa gideceğiz faşizmi yıkacağız" dedi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bir araya geldi. Özdağ'ın 7 maddede mutabakat sağlanarak anlaştıklarını duyurmasının ardından HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları toplantı kararı aldı. 

Son durumun görüşüleceği toplantı sonrası HDP tavrını yazılı açıklamayla duyuracak.

Toplantı öncesi HDP'nin eski eş başkanı Sezai Temelli, sosyal medya paylaşımında, şunları söyledi: "Boykot moykot yok! Sandığa gideceğiz faşizmi yıkacağız, iktidarı değiştireceğiz. Faşizmi yıkacak güç bize karşı yazılmış her türlü protokolü de kimlerin ağzına tıkayacağını çok iyi bilir…"

Güncellenme Tarihi : 25.5.2023 11:35

İLGİLİ HABERLER