Gündem
  • 30.3.2012 00:22

CHP salonu terk etti!..

TBMM Genel Kurulunda, zorunlu eğitimi kademelendirerek 12 yıla çıkaran yasa teklifinin 1. Bölümünü kabul edildi.

''Temel kanun'' olarak görüşülen, 1 ile 13. maddeleri içeren 1. Bölümdeki maddelere göre, zorunlu ilköğretim çağı, 6-14 yaş yerine 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsayacak. Bu çağ, çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın eylül ayı sonunda başlayıp, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda bitecek.

İlköğretim; 4 yıllık zorunlu ilkokul ile 4 yıllık zorunlu ortaokuldan oluşacak.

8 yıllık okullarda, kesintisiz eğitim yapılan ilköğretim kurumları, artık ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar şeklinde kurulacak. Ancak ortaokullar, imkan ve şartlara göre ilkokul veya liselerle birlikte de kurulabilecek.

İlköğretimin, özel idare bütçelerinden yıllık gelirin en az yüzde 20'si oranında elde edilecek gelirleri; ortaöğretim kurumlarının arsa temini, binalarının yapım, bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanması için de kullanılacak.

İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nda yapılan bu değişiklikler, Milli Eğitim Kanunu'nda da yapılıyor.

CHP'LİLER SALONU TERK ETTİ
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in kürsüye çıkması üzerine, CHP milletvekilleri, TBMM Genel Kurul Salonu'nu terk etti.

Dinçer, zorunlu eğitimi kademelendirerek, 12 yıla çıkaran kanun teklifinin ikinci bölümü üzerindeki görüşmeler sırasında, eleştirilere ve FATİH Projesi'ne ilişkin bilgi vermek üzere kürsüye çıktı.

Bu sırada CHP Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi dışındaki CHP milletvekilleri salonu terk etti.

CHP milletvekillerinin bu tavrına, AK Parti'li milletvekilleri alkışlayarak karşılık verdi. Bunun üzerine birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, ''Bir parti grubunun dışarı çıkmasıyla niye ilgileniyorsunuz? Lütfen, Sayın Bakan konuşmaya devam ediyor'' diye uyardı.

Bakan Dinçer, daha sonra konuşmasına devam etti.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:13

İLGİLİ HABERLER