Gündem
  • 9.6.2023 11:50

CHP tozduman.. Büyükşehir Belediye başkanları Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında ikiye bölündü

CHP'nin içi cadı kazanına döndü! Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı Ekrem İmamoğlu'na bir destek de Mansur Yavaş'tan! Fatih Portakal duyurdu....

28 Mayıs seçimlerinde aldığı mağlubiyetle siyaset tarihine kaybettiği seçimlerle adını yazdıran ve istifaya yanaşmayan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı CHP'de Ekrem İmamoğlu kafa kaldırdı. Kılıçdaroğlu'na karşı aday olacağı Ekrem İmamoğlu ile ilgili fondaş Sözcü TV'de Fatih Portakal'dan çarpıcı bir iddia geldi. İmamoğlu'nun olası CHP Genel Başkanlığı'na adaylığı durumunda Mansur Yavaş'ın İmamoğlu'na destek vereceğini söyleyen Portakal diğer CHP'li belediyelerin de olası kararlarını canlı yayında duyurdu. İşte detaylar....

CHP’de genel başkanlık yarışı kızıştı: Kemalciler ve Ekremciler karşı karşıya

İL İL SAYDI "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY OLABİLİR" DEDİ

"İmamoğlu yola çıktı, diğer büyükşehir belediye başkanları ne yapacak? Mesela Adana, Mersin. Bunların İmamoğlu'na yakın olduğu söyleniyor. İzmir'in rüzgara göre hareket edeceğini söylüyorlar. Ankara'da Mansur Yavaş'ın İmamoğlu ile birlikte yürüyeceği söyleniyor. Bunlar bana söylenenler ben iletiyorum katılırlar katılmazlar. Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen'in Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır alacağı ifade ediliyor. Aydın ve Muğla'nın ortada olduğu söyleniyor. Özgür Özel, Ahmet Akın, Muharrem Erkek, Tekin Bingöl ve Ali Mahir'in Kılıçdaroğlu'na destek vereceği, Gökhan Günaydın, Gökhan Zeybek, Engin Altay, Ali Öztunç, Gürsel Erol'un İmamoğlu'ndan yana tutum alacağı söyleniyor. Bir de 'Olağan kurultaya kadar bu iş gitmez' diyorlar 15 Ekim'e kadar. Olağanüstü bir kurultay da olabilir."

Canan Kaftancıoğlu'nun kararı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu’nun safında duruyor.

Defalarca kez Genel Kurul’u işaret eden ve partiden ihraç olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın İmamoğlu destekçisi olduğu biliniyor.

Güncellenme Tarihi : 9.6.2023 11:22

İLGİLİ HABERLER