Gündem
  • 28.10.2022 01:00

CHP'den Akşener'in adaylığına veto

CHP'li Muhittin Böcek'ten Akşener'in cumhurbaşkanlığı adaylığına veto: Kendisini başbakan olarak göreceğiz. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık çıkışı sonrası İYİ Partili isimlerden gelen veto sonrası Millet İttifakı'nda 2023 adaylığı krizi sürerken CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek'ten de konuya ilişkin bir açıklama geldi. Böcek yaptığı konuşmada Meral Akşener'in "başbakan" olarak görev yapacağını ifade etti. Böcek'in bu sözleri Akşener'in adaylığını veto olarak yorumlandı.

Millet İttifakı'nda 2023 seçimleri öncesi adaylık krizi sürerken Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bay Kemal'i bekleyin, Kasım ayını bekleyin" açıklaması Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ihtimalini güçlendirdi.

Ancak Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bu çıkış sonrası İYİ Parti'nin ağır topları adayın Kemal Kılıçdaroğlu değil de Meral Akşener olması konusunda açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu İYİ Partililer tarafından veto edilirken Akşener'e övgüler dizildi..

"KILIÇDAROĞLU ADAY GİBİ"

Kılıçdaroğlu'nun adaylık çıkışına yönelik ise İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener açıklamalarda bulunurken "Kılıçdaroğlu aday gibi..." ifadesini kullanmıştı.

"TÜRKİYE'Yİ CUMHURİYET KADINI YÖNETECEK"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Türkiye'yi 2'nci yüzyılın başında bir Cumhuriyet kadını yönetecek" ifadelerini kullanarak adeta Meral Akşener'in seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurdu.

"YÜCE TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDE YATAN SAYIN MERAL AKŞENER'İN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMASIDIR"

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Akşener'in yanında olduklarını belirterek, "Sayın genel başkanımıza doğrudan iletilen bir talep yok. Yüce Türk milletinin gönlünde yatan Sayın Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olmasıdır. İYİ Parti olarak da gönlümüzde yatan bu. Sayın genel başkanımızın iradesine saygı duyacağız" ifadelerini kullandı..

"MERAL AKŞENER'İN CUMHURBAŞKANI OLDUĞU TÜRKİYE'Yİ HAYAL EDİN"

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, anket sonuçlarını paylaştığı gönderisinde, "Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı olduğu bir Türkiye hayal edin." ifadelerini kullanmıştı. Otoriteler Akşener'in "Ben Başbakan olacağım" açıklamasından büyük pişmanlık duyduğunu, partiyi kaybetmemek için de altılı masayı dağıtmayı göze aldığını vurguluyor.

İYİ Parti ile CHP arasında yaşanan bu aday krizi sürerken CHP Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhittin Böcek'ten de adaylığa ilişkin yeni bir açıklama geldi..

AKŞENER'İ BAŞBAKAN OLARAK GÖRECEĞİZ

Bu etkinlikte açıklamalarda bulunan Muhittin Böcek "İnşallah Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında altılı masadan hem cumhurbaşkanı hem de kıymetli ablamın başbakanlığını göreceğiz" ifadelerini kullanarak Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığını veto etti.

.

Güncellenme Tarihi : 28.10.2022 01:07

İLGİLİ HABERLER