Gündem
  • 24.2.2023 16:27

CHP'den kovulan Yaşar Okuyan'dan gözdağı.. Buna bir karşılık vereceğim

 CHP'nin 'İhraç ettik' dediği Yaşar Okuyan sabah.com.tr'ye konuştu: Bir gün önce görüştük böyle bir şey yoktu

SON DAKİKA HABERİ: Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili elinde dosyalar olduğunu belirterek, "Masayı devirirse onu sokağa çıkarmam" tehdidinde bulundu. Okuyan, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu. İYİ Parti'den art arda tepkiler gelmesi sonrası CHP resmi hesabından, Okuyan'ın parti ile ilişiğinin kesildiğini açıkladı. Hastanede tedavi gören Okuyan sabah.com.tr'ye konuştu, "Bir gün önce görüştük bir şey yoktu, ertesi gün böyle bir şey oldu. Birçok genel başkan yardımcısının haberi bile yok, ilginç." dedi. Okuyan, CHP'nin hamlesine karşı hakkını arayacağını da sözlerine ekledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, sabah.com.tr'ye dikkat çeken açıklamalar yaptı. Okuyan, "Bir gün önce görüştük bir şey yoktu, ertesi gün böyle bir şey oldu." dedi. Okuyan, 'Bu karara karşı bir adımınız olacak mı?' sorusuna ise, "Evet" yanıtını verdi.

BİRÇOK GENEL BAŞKAN YARDIMCISININ HABERİ YOK

CHP'nin kendisini ihraç ettiğine yönelik açıklaması sonrası, istifa ettiğini duyuran Yaşar Okuyan sabah.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Bir gün önce görüştük bir şey yoktu, ertesi gün böyle bir şey oldu. Size çok ilginç bir şey söyleyeyim. Birçok genel başkan yardımcısının bu durumdan haberi bile yok" dedi.

OKUYAN, KARŞI ADIM ATACAK

Yaşar Okuyan, partiden ayrılık sürecine ilişkin bir hamlesi olup olmayacağına dair de mesaj verdi. Okuyan, hakkını arayacağını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki gerilime dahil olan Yaşar Okuyan, Akşener'i açık açık tehdit etti. Okuyan "Eğer Meral Akşener masayı dağıtırsa elimde belgeler var onu sokağa çıkarmam" dedi.

Okuyan şu ifadeleri kullanmıştı:

İYİ Parti ile ilgili İzmir'de en az 5-6 milletvekili çıkarır diyordum. Geçen hafta da kongrelerine gittim, ancak bu görüşümü geri aldım. Çünkü Meral Akşener ve yanı başında olan 2-3 kafadarın ucuz politika ve zikzaklarıyla giden bir durum var. Şu anda Kılıçdaroğlu kazanamaz algısını yaratan kim?" diyen Okuyan "Partisi yüzde 10 aldı, kendisi ise yüzde 7'de kaldı. Kaldı ki o masayı dağıttığı anda, sayın Akşener ile ilgili ben ve benim neslin elinde belgeler ve dosyalar var. Beni burada konuşturmasın. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili Parti'nin içinde olan konuşmaların hepsi onun bilgisi ile oluyor

 

Güncellenme Tarihi : 24.2.2023 16:34

İLGİLİ HABERLER