Gündem
  • 6.12.2021 23:10

CHP'den skandal savunma! Terbiyesizliğe böyle sahip çıktı

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında kürsüye çıkarak konuşma yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ahlak dışı bir el hareketi yaptı. Skandal harekete tepkiler yağarken CHP'liler Kılıçdaroğlu'na sahip çıkarak destek verdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Genel Başkanımız elini elinin sırtına vurmuştur. Sırtına yük bindirmek anlamındaki vücut dilidir" diyerek milletin aklıyla alay etmeye kalktı. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun bu rezil hareketi AK Parti milletvekillerinin olduğu alana doğru yapması dikkatlerden kaçmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün TBMM Genel Kurulunda 2022 Yılı Bütçesi görüşmelerinde kürsüye çıktı ve açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu konuşmasının bir bölümünde AK Parti sıralarına döndü ve ahlak dışı bir el hareketi yaptı. Kılıçdaroğlu'nun bu hareketi ise AK Parti grubunun tepkisini çekti.

Kılıçdaroğlu'nun ahlak dışı hareketine sahip çıktı

Tepkilerin ardından Meclis Başkanı görüntülerin incelenmesi için oturuma ara verdi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Kılıçdaroğlu'nun ahlak dışı hareketine arka çıktı.

"Genel ahlak kurallarına aykırı"

AK Parti Grup başkanvekili Mahir Ünal, konuma bittiğinde söz aldı ve "Bir genel başkan Meclis'te genel ahlak kurallarına aykırı olarak hareket etmiştir. İçtüzük göre, kaba ve yaralayıcı sözler sarp etmek yasaktır diyor. Kınama cezasını gerektiriyor... Çocuklardan bahsediyor. Bizi izleyen hanımefendiler, çocuklar, çocukların ve kendi adıma yapılan hareketten utandım. Kınama cezası verilmesini istiyoruz" dedi.

Genel Kurulu yönetim TBMM Başkanı Mustafa Şentop oturduğu yerden böyle bir hareket yapılmışsa görme ihtimali bulunmadığı, görüntüleri izleyeceğini belirterek oturuma ara verdi. Şentop, grup başkanvekillerini de toplantıya çağırdı.

Anlamı güçlendirmek içinmiş

Verilen aradan sonra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bir açıklama yaptı. Özel, "Sayın Genel başkanımız 'borç sırtımıza yüklendi' derken eliyle elinin sırtına vurarak anlamı güçlendirecek şekilde hareket etmiştir. Vücut dilinin, hiçbir gruba, kuruma, Meclis'e ve kişiye yönelik olmadığı, kürsü konuşmalarında kullandığı vücut dilenden bağımsız olmadığını ifade ederiz" açıklaması yaptı.

 

Güncellenme Tarihi : 6.12.2021 21:11

İLGİLİ HABERLER