Asayiş
  • 21.6.2008 10:09

CHP'Lİ BAŞKAN GÖZALTINDA!

Çorlu’daki Tapu ve Vergi Dairesi müdürlerini tutuklatan Başsavcı Çetingül’ün yolsuzluk takibine CHP’li Belediye Başkanı Ersin de takıldı. Gözaltına alınan Ersin, geçen hafta Başsavcı’ya ’Hodri meydan’ demişti.

VATAN’ın ’James Bond gibi Başsavcı’ manşetiyle haber yaptığı Orhan Çetingül, yaklaşık 1 yıldır Çorlu’da dönen yolsuzlukların peşini bırakmıyor. Tapu, Vergi Dairesi, Ruhsat İşleri Müdürlüğü’ne dönük yürüttüğü rüşvet ve yolsuzluk operasyonu belediyeye de sıçradı. Çorlu Belediye Başkanı CHP’li Altan Ersin ’ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak, irtikap ve zimmet’ suçlamasıyla gözaltına alındı.

13 kişi gözaltında

Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon için dün öğlen saatlerinde düğmeye bastı. Polis, soruşturma kapsamında Çorlu Belediye Başkanı CHP’li Altan Ersin, Başkan Yardımcıları Soner Demir ve Hüseyin Alan’ında aralarında bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 13 kişinin, ihaleye fesat karıştırmak, zimmet, irtikap, rüşvet suçlamasıyla sorgulanacağı, yeni gözaltılar olabileceği belirtildi.

 Meydan okumuştu

Trilyonluk ihale yolsuzluğu, rüşvet, irtikap gibi suçlamalarla gözaltına alınan Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, geçen hafta basın toplantısı düzenlemiş ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül’ü eleştirmişti. Başsavcı aleyhinde tazminat davası açan Ersin, ayrıca Başsavcı Orhan Çetingül aleyhine Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’na şikayette bulunmuştu. Savcı Çetingül’e, “Hodri meydan” diyen Ersin, Başsavcı’nın yasalara aykırı olarak kendisini aylardır teknik izlemeye aldığını iddia ederek, şu iddialarda bulunmuştu: “James Bond gibi Savcı Orhan Çetingül, çeşitli vesilelerle yaptırmış olduğu belediyemizle uzaktan yakından ilgisi olmayan soruşturmalarda, bazı kişilere, ’Çorlu Belediyesini şikayet edin. Ne biliyorsunuz? Belediyeyi suçlayın, sizi bu suçtan kurtarayım, üzerinde numaraları alınmış para vereyim belediyeyi suçüstü yapalım’ demiştir.”

 Ruhsatçıyla mavi tur

Ersin, geçtiğimiz aylarda Çorlu Belediyesi Ruhsat İşleri Müdürlüğü’ne düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanan Ruhsat İşleri Müdürü Nezihe Geylan ve 4 işadamıyla birlikte Mavi Tur’a katılmıştı.

BU BİR SİYASİ KOMPLO

Polisin Çorlu Belediyesi’nde yaptığı 3 saatlik araştırmanın ardından çok sayıda evrak ve bilgisayara el konuldu. Polis nezaretinde belediyeden çıkartılan Başkan Ersin, “Bu bir siyasi komplodur. Gerçekler ortaya çıkacak” dedi.

 CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

Çorlu Emniyeti’ne soruşturma için verdiği 2-3 yolsuzluk dosyasının hasıraltı edildiğini tespit edince jandarmayı da devreye sokan Başsavcı Orhan Çetingül, amansız bir takip başlatmıştı. 8 ay süren çalışma sonucu operasyon için düğmeye basan Çetingül’ün soruşturması sonucunda rüşvet ve yolsuzluktan servet sahibi oldukları ortaya çıkan Emniyet Müdürü Muhittin Sert görevinden alınmış, Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel ile Tapu Müdürü Ömer Yılmaz, Tapuda görevli Nihat Gençoğlu ile Ruhsat İşleri Müdürü Nezihe Geylan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tutuklanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:28

İLGİLİ HABERLER