CHP'li belediye tepkilerden korktu homolara destekten vazgeçti

••2 dk okuma
CHP'li belediye tepkilerden korktu homolara destekten vazgeçti

Hızlı Özet

“Cumhuriyet Kadınları Derneği resmi hesabından yapılan paylaşımda "Nilüfer Belediyesi bünyesinde açılan 'Toplumsal Cinsiyet Atölyesi' hakkında 3 Aralık Cumartesi günü Nilüfer Belediye Binası Önünde basın açıklaması yapılacaktır." denildi.”






CKD'nin tepkisi CHP'li Nilüfer Belediyesine geri adım attırdı



Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), CHP'li Nilüfer Belediyesi’nin "LGBTİ için özel dayanışma merkezi" açması üzerine belediye binası önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu. Nilüfer Belediyesi etkinliği ertelemek zorunda kaldı.



CKD, Nilüfer Belediyesi'nin "LGBT Merkezini" kapatmaya gidiyor!



Cumhuriyet Kadınları Derneği resmi hesabından yapılan paylaşımda "Nilüfer Belediyesi bünyesinde açılan 'Toplumsal Cinsiyet Atölyesi' hakkında 3 Aralık Cumartesi günü Nilüfer Belediye Binası Önünde basın açıklaması yapılacaktır." denildi.



CKD, Nilüfer Belediyesi'nin "LGBT Merkezini" kapatmaya gidiyor!



NİLÜFER BELEDİYESİ GERİ ADIM ATTI



Son iki gündür sosyal medya üzerinden Nilüfer Belediyesi’nin LGBTİ+’lar için özel merkez kurduğu iddiaları gündemdeydi. Yayınlanan haberler üzerine CKD, etkinliği protesto edeceğini duyurmuş ve ardından İçişleri Bakanlığı belediyeye ön inceleme başlatıldığını açıklamıştı. Ardından Nilüfer Belediyesi bir basın açıklaması yayınlayarak iddiaları reddetti.



Bahsedilen merkezin, Nilüfer’de gençlerin eğitim çalışmalarını yürüttüğü bir mekan olduğu anlatıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:



“Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi tarafından toplumun farklı kesimlerine toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri verilmektedir. Bu atölye çalışması da aynı içerikte hazırlanmış ve ‘toplumsal cinsiyet eşitliği, temel kavramlar, şiddet ve şiddetle mücadele yöntemleri’ gibi konuları içeren bir eğitim çalışmasıdır. Neredeyse her gün kadına yönelik bir şiddet ve cinayet haberlerinin gündeme geldiği ülkemizde, insanlara cinsiyet eşitliği konusunda eğitim verilmesi kimi, neden rahatsız etmektedir? Nilüfer Belediyesi sanki gençleri eşcinselliğe teşvik ediyormuş gibi asılsız, kasıtlı ve siyaset uğruna halkı yanıltarak kamu barışını bozacak yayınlar yapılmaktadır. Gerçekle ilgisi olmayan bu kasıtlı yayınları kimin neden teşvik ettiğini kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.”




Bu haber 891 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

14 ile sarı kodlu uyarı: Sağanak yağış geliyor
Gündem

14 ile sarı kodlu uyarı: Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre, aralarında İstanbul ve İzmir'in bulunduğu 14 il için sarı kodlu sağanak uyarısı yapıldı.

Habervitrini11978 Görüntüleme
Fatma Betül Sayan Kaya istifa etti
Gündem

Fatma Betül Sayan Kaya istifa etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, fon soruşturması kapsamında hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili yürütülecek soruşturma ve incelemenin sağlıklı şekilde ilerletilebilmesi adına yürüttüğü tüm görevlerden istifa ettiğini duyurdu.

Habervitrini15195 Görüntüleme
Özgür Özel’den seçim: İktidar yapamazsam görevi bırakacağım
Gündem

Özgür Özel’den seçim: İktidar yapamazsam görevi bırakacağım

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'de yapılacak ilk genel seçimlerde Yeni Parti'yi iktidar yapamaması durumunda görevi bırakacağını söyledi. Özel, "Birinci parti yapmazsam o gün görevi bırakacağım" ifadelerini kullandı.

Habervitrini12593 Görüntüleme
AK partili bakan Fatma Betül Sayan Kaya FON'dan 2 milyar 170 milyon lira mı kazandı
Gündem

AK partili bakan Fatma Betül Sayan Kaya FON'dan 2 milyar 170 milyon lira mı kazandı

Fon soruşturması sürerken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya hakkında, yatırdıkları parayı yaklaşık 4 ayda 20 katına çıkardıkları yönünde iddialar ortaya atıldı. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, konuyla ilgili "Eğer iddialar doğruysa hemen istifası gerekir. İddialar doğru değilse, hemen yalanlamalı ve dava açmalıdır. Hiç kimse makamını kişisel zenginleşme aracı olarak kullanamaz" ifadelerini kullandı.

Habervitrini15022 Görüntüleme